SP: behoefte aan politiepost in Stadshagen

dinsdag 26 januari 2010

Als het aan de SP ligt, komt er een politiepost in de wijk Stadshagen. Momenteel is er geen politiepost en dus zijn inwoners van Stadshagen aangewezen op het politibureau Noord in Holtenbroek. Daarnaast is er wekelijks een spreekuur in het Cultuurhuis van Stadshagen. De SP vindt dit voor een wijk met in de toekomst 30.000 inwoners onvoldoende en ziet het liefst een politiepost verschijnen. Dat schrijft Tjitske Siderius van SP Zwolle in de verkiezingscolumn op deze website.

De partij vreest dat wijkagenten uit het straatbeeld verdwijnen en bovendien worden opgeslokt door prestatiecontracten, zo schrijft Siderius in de column. “Door prestatiecontracten worden agenten gereduceerd tot bonnenschrijvers, waarbij de menselijke maat verloren is gegaan. Een politiepost kan die tendens doorbreken.”

Door een politiepost met meerdere wijkagenten denkt de SP dat zij beter aanspreekbaar zijn in de wijk, wat beter zou zijn voor het veiligheidsbeleid voor de wijk: het wordt volgens de partij niet alleen effectiever maar ook menselijker.

Lees de verkiezingscolumn.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!