Economische crisis raakt plannen Stadshagen II

dinsdag 2 maart 2010

Stadshagen –  ( door Harry Bartelds) Met de verkiezingen van 3 maart 2010 in het vooruitzicht, ligt er een belangrijk plan op tafel voor Stadshagen II. De economische crisis noopt wethouder Ailda Kastelein een plan te presenteren waarmee het exploitatie te kort van € 24,5 miljoen wordt omgebogen. Een plan voor optimalisatie van een aantal zaken, dient in eerste instantie een besparing van € 15 miljoen op te leveren.  Voor de resterende € 9,5 miljoen ligt ook een pakket maartregelen op de plank.

Eerst de mensen dan de processen
“Eerst de mensen dan de processen” aan het woord is Alida Kastelein (45) CDA- wethouder als ze antwoord geeft op de vraag: wat vindt u leuker te doen: fractie voorzitter van uw partij de CDA of het werk als CDA wethouder. “Kijk” zegt ze, “ik ben sinds 1998 actief in de politiek, sinds 2002 voor het CDA en tot vorig jaar augustus als fractie voorzitter van deze partij. Ik vind het werk als wethouder erg leuk te doen. Ik kan nu meer op de inhoud ingaan. Neem het plan Stadshagen II, de financiële vertaling vanuit de huidige economische crisis naar een plan van aanpak, de duurzaamheid, de ruimtelijke invulling, onderzoek doen naar woonbehoeften, allemaal zaken waarmee ik inhoudelijk bezig ben met wat de bewoners in Stadshagen willen! Bij mij staat echt voorop, eerst de mensen dan de processen.  Als fractie- voorzitter was ik veel meer bezig met de processen. Begrijp me goed, de tijd dat ik fractie -voorzitter was van het CDA vond ik ook erg leuk. En ja, als je mij vraagt of ik na de verkiezingen mijn werkzaamheden als wethouder voort wil zetten, dan zeg ik daar volmondig ja op. Maar dit is uiteindelijk aan de kiezer straks op 3 maart 2010!”

Een tekort van € 24,5 miljoen
“Het tekort op de exploitatie is grotendeels toe te rekenen aan de huidige economische crisis” zegt Alida Kastelein. “ Het college van burgemeester en wethouders stelt daarom de raad een pakket maatregelen voor” vertelt ze verder. “Allereerst wordt de raad gevraagd akkoord te gaan met een realistischer aantal op te leveren woningen per jaar, namelijk vijfhonderd. Daarnaast wordt er een verlenging gevraagd van de looptijd van de grond exploitatie Stadshagen II naar 2023”  Verder wordt in het plan de raad gevraagd akkoord te gaan met een aantal harde oplossingen. Hierdoor neemt het tekort van € 24,5 miljoen af tot een tekort van € 9,5 miljoen. Voor dit resterende tekort is in dit plan een pakket maatregelen, kansen, benoemd die verder worden uitgewerkt als de raad daartoe besluit.

Haïti
Op de dag dat het gesprek met Alida Kastelein plaats vindt, is het precies zeven dagen geleden dat de aardbeving heeft plaats gevonden op Haïti. Op de vraag “Als u nu werkelijk vanuit uw hart mocht kiezen zou u dan niet veel liever al dit geld aan Haïti willen schenken?” antwoord Alida Kastelein: “voordat je geld kan geven dient het wel eerst verdiend te worden, en ja natuurlijk privé zeg ik: geef gul voor Haïti. Ik kan echter het geld wat voor Stadshagen II bestemd is natuurlijk niet zo maar aan een ander doel uit geven. Dit is gemeenschapsgeld, dit geld komt de (toekomstige) bewoners van Stadshagen toe.”

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!