Stadshagenaren ontvangen kerstpakket van dierbaren (foto’s en video)

zaterdag 24 december 2011 2 reacties

Christina werd opgegeven door haar zus Jolanda en ontving één van de kerstpakketten. Kijk onderaan deze pagina voor meer foto's! Foto: Wynand Fokkert

Vijf mensen en gezinnen in Stadshagen zijn vrijdagavond verrast met een bijzonder kerstpakket. Via de kerstactie van StadshagenNieuws.nl konden Stadshagenaren hun dierbaren opgeven, die volgens hen tijdens de kerstdagen een speciaal kerstpakket verdienen. Bijvoorbeeld omdat zij een bijzonder jaar achter de rug hebben gehad of zich maatschappelijk voor de wijk hebben ingezet. Samen met de inzenders werden de pakketten aan huis uitgedeeld, wat mooie en emotionele momenten opleverde. De actie werd gesteund door ondernemers uit Stadshagen en een speciale kerstcommissie.

Geselecteerden
Vrijdagavond keken de mensen achter de geselecteerde verhalen verrast op toen hun bekende of familielid op de stoep stond met een groot kerstpakket. “Dat had echt niet gehoeven”, zei Edith Gaasbeek die het eerste pakket van de avond in ontvangst nam. Zij werd gekozen omdat zij zich vrijwillig voor allerlei activiteiten in de wijk inzet. Herman Kok, die door zijn vrouw werd opgegeven omdat hij altijd voor haar klaar staat, was in zijn nopjes met het pakket: “Hartelijk dank voor dit mooie initiatief!”. Christina, moeder van twee kinderen, gaf haar baan op omdat haar dochter ziek is. Daardoor zit ze noodgedwongen thuis. Desondanks probeert ze met alle moeilijkheden toch een opleiding te doen. “Wat fijn, dan krijg ik toch een kerstpakket”, zei ze onder de indruk.

Herma en Chris Pfeiffer hebben beide een handicap en helpen, ondanks alle beperkingen, hun medebewoners waar ze kunnen. Jeanine Bos gaf het stel op. “Ze zeggen dat het altijd erger kan, zo optimistisch zijn ze. Daarom wil ik ze een hart onder de riem steken”. Er was nog een heel bijzonder verhaal. Uit respect voor de situatie blijft deze anoniem, maar de inzending werd door de ontvangster (en ook door de kerstcommissie) zeer gewaardeerd.

Kerstcommissie
Uit de zestien inzendingen die binnenkwamen op de kerstwebsite van StadshagenNieuws.nl moesten vijf inzendingen worden geselecteerd. Daarvoor was een speciale jury samengesteld die de verhalen kritisch moest bekijken. Deze bestond uit wethouder Filip van As, Tonie Welmers van voetbalvereniging CSV ’28, Ellen van der Veer van Bakker Bart Stadshagen, Hans Slotman van kerk de Fontein en Pieter Koster en Johann de Graaf namens StadshagenNieuws. Na een lange avond werden vijf verschillende verhalen geselecteerd. Er is vooral gekeken naar betrokkenheid, maatschappelijke inzet en de concrete achtergronden bij het verhaal.

Ondernemers
De vijf mensen en gezinnen in Stadshagen kregen vrijdagavond een prachtig en overvol kerstpakket aangeboden namens hun naasten. Deze vijf kerstpakketten zijn volledig gesponsord door diverse ondernemers uit Stadshagen en door de donderdagmarkt Stadshagen, waar zowel de inzenders als Stadshagennieuws hun dank voor willen uitdrukken.

Lees meer over:

| | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!