Bewegingshuis na maanden legionella vrij

woensdag 4 januari 2012

De lichte legionellabacterie die ongeveer tien maanden lang heersende in de doucheruimtes van de sporthal ‘Het Bewegingshuis’ in Stadshagen is bestreden. De gemeente Zwolle (huurder) en Bouwinvest (eigenaar) hebben gezamelijk maatregelen genomen om de lichte legionellabesmetting te verhelpen. Vanaf 2 januari kunnen de doucheruimten in het Bewegingshuis weer veilig gebruikt worden.

Geschil
De gemeente Zwolle, de huurder van de sporthal, en Bouwinvest Amsterdam, de eigenaar van de sporthal, waren maanden met elkaar in conflict over de oplossing van de besmetting. Hierdoor duurde het maanden voordat er een oplossing kwam voor het probleem. Uit een onderzoek dat de gemeente Zwolle heeft laten doen naar de oorzaak van de legionella kwam naar voren dat het leidingstelsel niet goed is aangelegd. Eigenaar Bouwinvest heeft een tegenonderzoek laten doen waaruit zou blijken dat er niets mis is met de waterleiding in sporthal ‘Het Bewegingshuis’.

Maatregelen
De lichte legionellabesmetting bleek hardnekkig in het bestrijden ervan. De afgelopen periode is de installatie uitgebreid chemisch gereinigd en zijn extra spuipunten aangelegd waardoor de periodieke doorspoeling een groter effect zal hebben dan eerder het geval was. Deze maatregelen hebben een positief effect gehad. De komende tijd wordt de ventilatievoorziening nog aangepast waardoor de leidingen boven de plafonds minder verwarmd worden door opstijgende warmte, zoals nu het geval is. Het onderhoud- en beheersplan wordt aangepast om in de toekomst de legionellabesmetting te voorkomen.

Huurkosten
De gebruikers van het Bewegingshuis krijgen van de gemeente Zwolle een tegemoetkoming in de huurkosten omdat zij niet van alle faciliteiten gebruiken konden maken. De hoogte van de tegemoetkoming is 20 procent van de huursom over de perioden januari – maart 2011 en september – december 2011. De gebruikers van het Bewegingshuis zijn per brief over de maatregelen en de tegemoetkoming op de hoogte gesteld.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!