Voorleesbrunch voor Brede School Het Festival

zondag 15 januari 2012

Op donderdag 19 en vrijdag 20 januari zal voor het Nationale Voorleesontbijt een voorleesbrunch worden gehouden op Brede School het Festival. De directeur van de school leest dan het boek ‘Mama Kwijt’ aan de kinderen voor. Deze keer wordt er niet alleen voorgelezen, maar zullen kinderen uit de groepen 7 en 8 het verhaal ook nog eens uitbeelden. Na het voorlezen krijgen de kinderen een krentenbol, gesponsord door C1000 Nagelmaeker uit Stadshagen. 

Voorleesdiploma
De kinderen kijken er al naar uit, de voorleesbrunch op hun Brede School. De voorleesbrunch zal tevens de start zijn van een project waar kinderen uit groep 5 t/m 8 leren voorlezen aan de peuters en kleuters van Doomijn en groepen 1 en 2. Ook dit project krijgt veel belangstelling. De kinderen die mee willen werken, kunnen schriftelijk reageren op een ‘vacature’. Er zijn al veel enthousiaste reacties binnen. Gemotiveerde leerlingen volgen de workshop ‘Hoe word ik een expert in voorlezen aan peuters en kleuters’, waarna zij praktijkervaring gaan opdoen bij het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal. Uiteindelijk halen zij een voorleesdiploma.

Deze activiteiten passen erg goed binnen het onderwijsconcept van Openbare Basisschool het Festival en de doelstellingen van de brede school. De pijlers leren, ervaren en welbevinden zijn duidelijk terug te vinden. De doorgaande lijn voor kinderen van 0 – 12 jaar is hierbij een belangrijk uitgangspunt.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!