Meisje (8) aangereden door scooter op Twistvlietpad (update 21-04)

dinsdag 20 april 2010 21 reacties

Een meisje van 8 is dinsdagmiddag op het Twistvlietpad aangereden door een scooterrijder. De bestuurder van de snorfiets kwam daarbij ten val en raakte ernstig gewond. Het meisje kwam op een bezeerde lip na met de schrik vrij.

Traumaheli assisteert gewonde
Het meisje was op een zogenoemd ‘wakeboard’ aan het spelen toen ze door de scooter werd geschept. Volgens omstanders reed de snorfietser veel te hard en droeg hij geen helm. Bij het uitwijken kwam hij ten val en raakte ernstig gewond. Naast een ambulance en veel politie is een traumahelicopter ter plaatse geweest, die landde op het grasveld naast het Twistvlietpad. Na enige tijd werd de gewonde met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht en kon de traumaheli weer vertrekken.

Al langer zorgen Twistvlietpad
De politie heeft de snorfietser afgevoerd en doet momenteel nog onderzoek naar het ongeval. Buurtbewoners maken zich al langer zorgen over snel verkeer zoals scooter- en brommerrijders die op hoge snelheid over het Twistvlietpad rijden. Vooral het ontbreken van snelheidsremmende maatregelen zoals drempels baart aanwonenden van het fiets- en voetgangerspad zorgen.

Update 21-04
De snorfietsrijder, een 37-jarige man uit Zwolle, raakte na het ongeval buiten kennis, waardoor uit voorzorg de traumahelikopter is opgeroepen. Ter plekke kwam de man weer bij bewustzijn, waarna hij met de ambulance naar het ziekenhuis werd vervoerd. Uit nader onderzoek in het ziekenhuis is gebleken dat de bestuurder van de snorfiets een zware hersenschudding heeft opgelopen.

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

21 reacties op 'Meisje (8) aangereden door scooter op Twistvlietpad (update 21-04)' »

 • JAZ schreef:

  Verhouding betreft ongeluk brommer/fietspad en ‘stop overlast hangjongeren’ zie ik niet. De Twistvlietpad is een veel te smal pad voor Stadshagen. Daar met de scooter te rijden brengt een risico, vooral rond de tijd dat de scholen uit zijn. tientallen fietsers waaronder ook kleine kinderen.
  Ouders zijn niet altijd verantwoordelijk genoeg om hun kind naast zich te laten fietsen. En het pad, is geen speelpad!Zie vaak genoeg kinderen daar op het pad spelen…..

  Een doorgaand, druk en veel te smal pad..
  Ikzelf als fietser en/of bromfietser vermijd zoveel mogelijk het pad.
  ‘Stop jongeren de schuld te geven, neem zelf eens verantwoordelijkheid en kijk om je heen, je bent daar niet alleen’

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!