Plannen wijkdeel Breezicht vol in ontwikkeling

donderdag 19 januari 2012

De gemeente Zwolle gaat naast het nieuwe wijkdeel ‘Tippe aan de IJssel’ ook haar pijlers richten op de ontwikkeling van het wijkdeel ‘Breezicht’. Het nieuwe wijkdeel komt bij de Milligerplas te liggen en rechts naast Breecamp-Oost. De sfeer moet een landelijk karakter krijgen met buurtschappen midden in het open landschap. Een geheel ander karakter dan ‘Tippe aan de IJssel’, dat meer een stedelijk karakter moet krijgen zoals de Zwolse wijk Assendorp. Het eerste buurtschap wordt aan de Milligerplas gebouwd en moet zo’n 180 woningen tellen.

Dorps karakter in een open landschap
Verschillende buurschappen met een dorps karakter. Dat is het uitgangspunt voor Breezicht. Elke buurtschap krijgt een eigen identiteit, woonsfeer en woningtypen. Als een soort eilanden in het open landschap biedt het de mogelijkheid om te wonen met uitzicht op de polder, de Milligerplas, het strand, aan de boulevard of midden in de buurt. Het eerste buurtschap biedt de mogelijkheid om te wonen met uitzicht op de polder, op de Milligerplas en het strand, aan de boulevard of midden in de buurt.

Het nieuwe wijkdeel Breezicht ligt links naast de Milligerplas


De woonomgeving in Breezicht moet zich kenmerken door een hoge kwaliteit. Er is veel ruimte voor groen, je kunt er wonen en recreëren aan het water, er is aandacht voor duurzaamheid en er zal weinig doorgaand verkeer zijn. De plannen voor Breezicht komen niet zomaar uit de lucht vallen. Er is uitgebreid consumentenonderzoek aan vooraf gegaan.

Meedenken met de ontwikkeling
Wilt u meedenken over de ontwikkelingen van Breezicht? De gemeente Zwolle zoekt nog mensen die aan willen schuiven in een zogeheten klantenpanel. Ga hier naar informatie. In de eerste week van februari wordt er bekend of u in aanmerking komt voor deelname aan het panel. De eerste bijeenkomst vindt plaats op woensdagavond 15 februari 2012.

Bron: www.zwolle.nl 

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!