Hondenpoep drijft Stadshagenaar tot waanzin

zondag 22 januari 2012 23 reacties

Bordjes langs de Lindenhorstlaan laten weten dat honden niet welkom zijn in de bermen langs het spoor.

Hoe keurig de nieuwe vinexwijk Stadshagen ook mag lijken, in de netjes gemaaide grasveldjes langs de smalle wandelpaadjes wemelt het van de hondenpoep. Het organische afvalmateriaal van de viervoeters in Stadshagen zorgt onder de voetgangers en ouders voor grote irritatie. Zo komen kinderen met poep onder hun schoenen thuis, zitten wielen van kinderwagens onder de hondenstront en zit er in het motief van een volwassen mensenschoen soms ook een onwelriekend restant poep. De irritatie gaat zo ver, dat er nu zelfs borden in de wijk verschijnen tegen honden. 

‘Verboden voor honden’
De redactie werd gewezen op bordjes in de berm langs de Lindenhorststraat, waar aan enkele bomen de tekst “verboden voor honden” prijkt. Van diverse ouders begrijpen wij ook dat de hondenpoep veelvuldig langs de wandelpaden ligt. Niet de honden valt deze overlast te verwijten, maar de baasjes die de poep dienen op te ruimen. Volgens een onderzoek dat RTL Nieuws eerder deze maand presenteerde, is de ergernis over hondenpoep in Nederlandse gemeenten groot.

Geen belasting, wel boete
In 2011 is er geen hondenbelasting geheven. Maar de regels die de gemeente Zwolle voor de hanteert zijn vrij duidelijk. Hondenpoep moet worden opgeruimd, zo blijkt uit de spelregels van de gemeente voor honden. Het laten liggen van een dampende hoop hondenpoep levert de hondenbezitter maar liefst honderd euro boete op. Wellicht een stok achter de deur voor degene met een hond in Stadshagen.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!