Nieuwe route buslijn Stadshagen

woensdag 25 januari 2012 3 reacties

De buslijn die Stadshagen met het stadscentrum verbindt, buslijn 1, krijgt mogelijk in de toekomst een nieuwe route. De wijk breidt zich met de wijkdelen Breecamp-Oost, de Tippe en Breezicht steeds verder uit in noordelijke en westelijke richting. Met name de buurt Breecamp-Oost heeft op dit moment geen goede busverbinding. De gemeente is daarom met de provincie Overijssel en de vervoerder Syntus in gesprek over de nieuwe route van lijn 1. Naar verwachting zal hierover in de eerste helft van 2012 meer duidelijkheid over komen.

Dit schrijft de gemeente in antwoord op de vragen van de SP over de mogelijkheid extra bushaltes te realiseren in Stadshagen. Deze extra (tijdelijke) haltes worden niet door de gemeente Zwolle gerealiseerd. Wel geeft zij aan dat met de verlening van de Hasselterweg er twee extra bushaltes ter hoogte van Breecamp-Oost worden gerealiseerd in 2014.

“Het college zal niet gaan investeren in genoemde tijdelijke haltes. De nieuwe Hasselterweg wordt naar verwachting in het voorjaar van 2014 opgeleverd en in gebruik genomen. Dan kan ook de nieuwe halte bij Breecamp-Oost ter hoogte van de nog te bouwen fietstunnel in het verlengde van de Jac P. Thijsselaan in gebruik worden genomen (zie onderstaande kaart), waardoor de bereikbaarheid van dit gebied wordt vergroot. Tot die tijd zullen reizigers gebruik moeten maken van het bestaande openbaar vervoersnetwerk in en om Stadshagen.”

 

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

3 reacties op 'Nieuwe route buslijn Stadshagen' »

 • gansje69 schreef:

  straks ben ik een uur onderweg met de bus voordat ik dan thuis ben. als de buschauffeur zn ronde nog groter gaat maken…

 • giulia schreef:

  Zodra ik langer dan een half uur in de bus naar het station moet zitten stap ik niet meer in de bus! Mijn kinderen zitten in Zwolle Zuid op school. In de winter gaan zij met de bus…om 07.30 weg om om 08.45 op school te kunnen zijn. Als ze nl een bus later hebben staan ze 15 minuten te wachten op het station en als je nog een buslater hebt haal je de aansluiting op papier wel ….maar in t echt is de bus altijd te laat om de bus naar Zuid nog te kunnen halen en dan zijn ze te laat op school. Ik vind het echt onvoorstelbaar sat alles hier via het station loopt en dat wijken niet elkaar verbonden zijn. In Amsterdam reis ik in 30 minuten compleet naar de andere kant van de stad. De Stadshagen bus rijdt nu iedere 7 minuten in de spits…helpt niets…de bus staat smorgens altijd in de file!!!

 • 1stcobra schreef:

  Giulia, ik zou je klacht best steunen maar bij syntus zie ik:
  bus 1 maximaal 30 minuten vanaf de start Stadshagen naar het station, vervolgens lijn 4 maximaal 20 minuten naar het verste punt Zwolle Zuid. Dit houdt in met een overstap van 10 minuten dat je maximaal(!) een uur onderweg zou zijn van StH naar ZwZ of is dat een vreemde theorie?

  Ik moet zeggen dat men met de extra haltes, de verbinding naar Zwartsluit en de vertramming goed hun best doet om de klanten te helpen maar het blijft idd af en toe behelpen.

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!