Nieuwe route buslijn Stadshagen

woensdag 25 januari 2012 3 reacties

De buslijn die Stadshagen met het stadscentrum verbindt, buslijn 1, krijgt mogelijk in de toekomst een nieuwe route. De wijk breidt zich met de wijkdelen Breecamp-Oost, de Tippe en Breezicht steeds verder uit in noordelijke en westelijke richting. Met name de buurt Breecamp-Oost heeft op dit moment geen goede busverbinding. De gemeente is daarom met de provincie Overijssel en de vervoerder Syntus in gesprek over de nieuwe route van lijn 1. Naar verwachting zal hierover in de eerste helft van 2012 meer duidelijkheid over komen.

Dit schrijft de gemeente in antwoord op de vragen van de SP over de mogelijkheid extra bushaltes te realiseren in Stadshagen. Deze extra (tijdelijke) haltes worden niet door de gemeente Zwolle gerealiseerd. Wel geeft zij aan dat met de verlening van de Hasselterweg er twee extra bushaltes ter hoogte van Breecamp-Oost worden gerealiseerd in 2014.

“Het college zal niet gaan investeren in genoemde tijdelijke haltes. De nieuwe Hasselterweg wordt naar verwachting in het voorjaar van 2014 opgeleverd en in gebruik genomen. Dan kan ook de nieuwe halte bij Breecamp-Oost ter hoogte van de nog te bouwen fietstunnel in het verlengde van de Jac P. Thijsselaan in gebruik worden genomen (zie onderstaande kaart), waardoor de bereikbaarheid van dit gebied wordt vergroot. Tot die tijd zullen reizigers gebruik moeten maken van het bestaande openbaar vervoersnetwerk in en om Stadshagen.”

 

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!