Stadshagen wacht koude week met schaatsijs

zondag 29 januari 2012 2 reacties

De winter liet zich halverwege januari al even zien. Nu lijkt de koude echt door te zetten.

Her en der steken de krokussen hun kop op en heeft het een paar dagen zelfs geleken alsof de lente zijn intrede deed. Maar de winter komt dan toch nog om de hoek kijken. En hoe: de hele week zal de temperatuur naar verwachting onder het nulpunt blijven. Schaatsliefhebbers mogen er dus vanuit gaan dat er later deze week de eerste schreden op het ijs gemaakt kan worden. Eerder deze week deelde de winter ’s nachts al enkele speldenprikken uit. En nu komt Koning Winter dan definitief.

Droge oostenwind
Of het de komende week glad gaat worden valt nog maar te bezien. De oostenwind voert koude en droge lucht aan. En als er geen sneeuwvlokken naar beneden dwarrelen, want daar is misschien maandagochtend een kleine kans op, dan kan Stadshagen zich gaan opmaken voor een mooie schaatsperiode. Een eigen schaatsbaan heeft Stadshagen echter niet, dus zal er voor de eerste schreden uitgeweken moeten worden op de ijsbaan van Westenholte zodra de ijsmeester het groene licht voor het grote publiek geeft.

Verwachting
Hieronder de verwachting van Meteoconsult voor de omgeving Zwolle, geldig vanaf zondag 29 januari. Daaronder de verwachting van het KNMI voor de ijsdikte. En die ziet er heel fijn uit: mogelijk meer dan 15 centimeter dik ijs.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!