Politie achtervolgd vluchtende bestuurder

donderdag 26 januari 2012 11 reacties

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een auto achtervolgd in Stadshagen. Daarvan hebben verschillende mensen melding gemaakt op Twitter. Rond een uur of drie werden verschillende politieauto’s met zwaailichten in de wijk gezien die achter een auto aanzaten. Een van de agenten die vannacht dienst had schrijft dat er een bestuurder voor de politie op de vlucht was. De man is in Stadshagen aangehouden en bleek teveel drank op te hebben. “Mooie vangst”, zo schrijf dienstdoend agent Dorland op Twitter. 

Update: persbericht van politie
Tijdens een surveillance op de Meeuwenlaan wilden politiemedewerkers in de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 januari een automobilist controleren. Zij gaven de 25-jarige Zwollenaar een stopteken, maar deze negeerde dat en ging ervandoor. De man reed met hoge snelheden door Stadshagen en veroorzaakte verkeersonveilige situaties, onder andere door een rotonde in tegengestelde richting op te rijden. Op de Boomsluiterstraat stopte de auto en ging de bestuurder er te voet vandoor. Hij kon op de Boogmakerstraat aangehouden worden. De Zwollenaar bleek onder invloed te verkeren. Zijn ademanalyse gaf een resultaat van 380 ug/l en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Proces-verbaal is opgemaakt.

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

11 reacties op 'Politie achtervolgd vluchtende bestuurder' »

 • M van der Wal schreef:

  Goede actie???!!!!
  Het leek rond 03:00 uur wel chaos in de wijk Stadshagen met gillende sirenes die minutenlang doorgalmden door de wijk.
  Goed dat ze zo iemand pakken, maar in de toekomst misschien met wat minder lawaai.

 • E Groothoff schreef:

  @M van der Wal

  Het moest vast verschrikkelijk zijn dat u een paar minuten wakker was. Zullen we de volgende keer gewoon die dronken bestuurder laten gaan? Dan kunt u lekker verder slapen.

 • v schreef:

  Ik snap de reactie wel. Ik zat vannacht ook rechtop in mijn bed en deed de gordijnen open en dacht…..wat is hier gebeurd!! Tuurlijk moet deze man gepakt worden daar ben ik het ook mee eens, maar dat dan zolang die sirenes aan blijven staan was niet nodig denk ik.

 • giulia schreef:

  Nou het was inderdaad een hels lawaai…t kan best met met wat minder.
  Zoveel verkeer is er niet ‘s-nachts om 3 uur. Zwaailichten aan zou ik zeggen da’s meer dan genoeg. Ik dacht minstens dat er ik weet niet wat gebeurd was zeg…

 • Marco schreef:

  Complimenten voor de politie! En ja, een achtervolging en aanhouding is niet geluidloos. Natuurlijk is het vervelend dat je nachtrust wordt verstoord, maar ik wordt liever tien keer wakker van zo’n aanhouding dan één keer aangereden door een dronkenlap…

 • Diva schreef:

  Ik begrijp uw reactie heel goed. Volgende keer hoop ik ook dat ze de dronken bestuurder laten gaan en hij gewoon een woning inrijdt. Scheelt een hoop lawaai. *het moet niet gekker worden*.

 • Glijn schreef:

  Ik stoor me eigenlijk meer aan de spelfout in de kop, dan aan de sirenes. Mag dat ook?

 • Redactie Stadshagen Nieuws schreef:

  @Glijn Dat mag, ware het niet dat dit een voltooid deelwoord is en klopt. Zie ook: http://www.mijnwoordenboek.nl/werkwoord/achtervolgen

 • Glijn schreef:

  Nou… Heeft achtervolgd of achtervolgde is prima in bovenstaande zin, maar als u zegt: politie achtervolgd, betekent dit dat de politie is achtervolgd. Dat kan natuurlijk ook zijn gebeurd: “Politie achtervolgd door dronken bestuurder”. Maar als de politie een dronken bestuurder achtervolgt moet dit volgens mij nog altijd met een t ;)

 • Redactie Stadshagen Nieuws schreef:

  Wij accepteren geen dubbele posts onder hetzelfde ip-nummer. Live by the rules. Nu graag weer ontopic graag.

 • hildezwollezuid schreef:

  Glijn, je hebt helemaal gelijk hoor! Hoe verzinnen ze het haha!!en dan zo’n dooddoener eroverheen, helemaal geweldig!!

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!