Video: ijsvloer op Zwolse ijsbaan groeit snel

dinsdag 31 januari 2012

IJsmeester Klaas Eikenaar boort een gat in het ijs van IJsbaan Westenholte

De ijsvloer op de Zwolse ijsbaan van IJsvereniging WVF in Westenholte groeit snel aan. Dinsdagavond werd er bij een meting vier en een halve centimeter ijs gemeten. De ijsbaan van Westenholte is uitermate populair in Zwolle, omdat het ruim is opgezet en ook de wijk Stadshagen op de ijsbaan is aangewezen. StadshagenNieuws maakte een reportage met Klaas Eikenaar, al vier jaar ijsmeester en 32 jaar lid van de ijsvereniging. Zijn conclusie dinsdagavond: donderdag kan er naar verwachting op de ijsbaan worden geschaatst. Bekijk de video.

Westenholter ijsbaan populair
Dat de ijsbaan in Westenholte onder Stadshagenaren populair is mag blijken door de grote aandacht die er aan het begin van het winterseizoen in het cultuurhuis te zien was. Een heuse rij enthousiaste schaatsers wilde maar al te graag een seizoenskaartje van de Westenholter ijsbaan scoren. Ook omdat het toen goedkoper was. De schaatsliefhebbers zullen in januari echter gebaald hebben met de bijna lente-achtige temperaturen. Toch lijkt Koning Winter even langs de komen om de ijsliefhebbers te bekoren. Voor hoe lang? In ieder geval tot en met dit weekend. Ruimschoots genoeg om van gitzwart ijs te genieten.

Lees meer over:

| | | | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!