Realisatie nieuwe scholen ‘De Tippe’ vertraagd

maandag 6 februari 2012

De realisatie van de drie geplande nieuwe scholen in het wijkdeel ‘Tippe aan de IJssel’ loopt mogelijk vertraging op. Door de stagnerende woningmarkt is de planvorming van Stadshagen + vertraagd, met als gevolg dat de realisatie van de drie geplande brede scholen (Protestant Christelijk, Rooms Katholiek en Gereformeerd) ook vertraging op kan lopen. Bij een groeiend aantal leerlingen zal tijdelijke huisvesting moeten worden ingezet als overbrugging.

De gemeente Zwolle gaat in haar ‘Actualisatie programma onderwijshuisvesting’ uit van een mooi en slecht weerprognose. De mogelijke vertraging van de realisatie van de drie brede scholen is echter onderdeel van de mooi weerprognose.

Slecht weerprognose
Ook houdt de gemeente rekening met een slecht weerprognose. Zo staat omschreven:
“Het verloop van de economische crisis heeft indirect invloed op de omvang van de overheidsinvesteringen. Als gevolg van noodzakelijke bezuinigingen in het sociale domein wordt een daling van overheidsinvesteringen verwacht. Bij voortduren van de economische crisis wordt verwacht dat het groeiend aantal werklozen zal leiden tot een grotere druk op zorgvoorzieningen, waardoor de ruimte voor overheidsinvesteringen in onderwijshuisvesting de komende jaren verder beperkt wordt. Dit zal met name effect hebben op de kwaliteit van de onderwijshuisvestingsvoorzieningen en gewenste aanpassingen in verband met o.a. passend onderwijs, brede schoolontwikkeling en duurzaamheid.”

Het Festival
In Stadshagen wordt op dit moment nog druk gebouwd aan het nieuwe schoolgebouw van de brede school ‘Het Festival’. Het nieuwe schoolgebouw van de openbare brede school Het Festival in wijkdeel Breecamp-Oost wordt naar verwachting eind 2012 opgeleverd.

Bron: www.zwolle.nl

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!