Huizenprijs 0,6 procent lager volgens WOZ

dinsdag 6 maart 2012

De huizenprijzen in Zwolle zijn in 2010 licht gedaald, althans, volgens de WOZ-schatting die op peildatum 1 januari 2011 door de gemeente Zwolle is gemaakt. De WOZ-waarde van woningen in Zwolle viel afgelopen februari op de deurmat. De gemiddelde taxatiewaarde van huizen ligt 0,6 procent lager ten opzichte van het jaar daarvoor. Dat is de tweede daling in twee jaar tijd, want vorig jaar daalde de WOZ-waarde van huizen 2,2 procent. Meer dan vierhonderd mensen hebben bezwaar aangetekend tegen de schatting van de gemeente.

Niet alleen dalers
Ondanks de lagere waardering van de huizen in Zwolle, zijn er ook woningen die in waarde zijn gestegen. Wethouder Gerrit Piek: “De daling van de woz-waarde is een gemiddelde. Het gros van de woningen is minder waard geworden, volgens de waardering. Maar er zijn ook adressen waarvan de taxatiewaarde is gestegen.” Door recente verbouwingen kunnen huizen bijvoorbeeld in waarde gelijk blijven. Andere factoren waarop de woz-waardering is gebaseerd zijn bijvoorbeeld vergelijkbare panden in de omgeving die verkocht zijn. Piek: “Soms blijkt uit de verkoop van zo’n referentiewoning dat vergelijkbare panden in de omgeving in de jaren voor de taxatie te laag gewaardeerd was.”

Vragen of bezwaar?
Heeft u ook vragen over uw WOZ-waarde of wilt een klacht indienen? Bel met 14038 of ga naar www.zwolle.nl/belastingen

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!