Politie surveilleert extra wegens woninginbraken

woensdag 7 maart 2012 1 reactie

De politie surveilleert extra in verband met de toename van woninginbraken in Zwolle. Dat blijkt uit een nieuwsbericht van de politie, waaruit ook blijkt dat er afgelopen nacht in de Aa-landen een 20-jarige inbreker is opgepakt. Zwolle heeft te maken met een fiks aantal woninginbraken, waaronder in Stadshagen. Het aantal inbraken steeg in 2011 ten opzichte van het jaar daarvoor fors. En ook in 2012 is het dievengilde actief in de stad. De politie surveilleert daarom extra, ook onopvallend.

Toename inbraken, in Stadshagen minder
Het aantal woninginbraken is vorig jaar flink toegenomen, zo blijkt uit cijfers van dagblad De Stentor. Zo werd er in 2010 nog 480 maal ingebroken; in 2011 gebeurde dit 650 keer. De Aa-landen en Assendorp scoren vrij hoog op het lijstje van inbraken. In Stadshagen daalde het aantal woninginbraken naar 42 in 2011.

Inbreker opgepakt
Afgelopen nacht ontdekte een surveillance een man met een zak in de wijk Aa-landen. Even later bleek dat er was ingebroken in een woning in de buurt, waarop de man is aangehouden door de politie. Er wordt nog onderzocht of hij ook bij een andere inbraak is betrokken.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!