Buurtbemiddelaars voor jongeren in Stadshagen

dinsdag 13 maart 2012 1 reactie

In Stadshagen wordt in maart begonnen met een project waarbij jongere buurtbemiddelaars een brug proberen te slaan tussen jongeren en volwassen. Ook ruzies tussen jongeren zelf kunnen worden geslecht door gesprekken met de speciale buurtbemiddelaars, die tussen de zestien en 21 jaar zijn. Dit initiatief van Travers Welzijn wordt ook in de Aa-landen en Holtenbroek ingezet en loopt tot eind 2012. In Stadshagen staan jongeren en volwassenen af en toe op gespannen voet, met name in het gebied rond het winkelcentrum en het nabijgelegen park.

Botsingen jeugd en volwassenen
Ook op deze website botsen de jongeren met de volwassenen. Jongeren geven aan veelal niet begrepen te worden door volwassenen en missen bovendien jongerenvoorzieningen. Ouderen maken melding van geluidsoverlast en rommel op de plekken waar de jongeren samenkomen. Dat Stadshagen is aangewezen als plek voor bemiddeling lijkt daarom een logische keuze. Los daarvan blijft de ontevredenheid onder jongeren al jarenlang een structureel probleem in de wijk, waarbij het ontbreken van de voorzieningen een heikel punt is.

Buurtbemiddelaars
De buurtbemiddelaars volgden een speciale training en zijn onpartijdig. Zij oordelen bijvoorbeeld niet over wie er wel of niet gelijk heeft. Ze stimuleren de beide partijen om met elkaar in gesprek te gaan. Dat verkleint de anonimiteit, vergroot elkaars begrip en de kans op een oplossing.

Wat vindt u van de inzet van buurtbemiddelaars? Laat het ons weten in de reacties of op onze Facebook-pagina.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!