Inloopspreekuur scheidingsbemiddelaar in Stadshagen

donderdag 15 maart 2012 3 reacties

– Advertorial –

Sabine Toornvliet, scheidingsbemiddelaar bij 2Divorce

Sabine Toornvliet, scheidingsbemiddelaar bij 2Divorce

Zwolle – De cijfers liegen er niet om: een derde van de huwelijken eindigt in een echtscheiding. Velen willen de scheiding op een nette en respectvolle manier laten verlopen en een scheidingsbemiddelaar kan daarbij een grote rol spelen. Samen met beide partners kunnen duidelijke en bindende afspraken worden gemaakt en worden oplossingen bedacht voor alles wat er bij een scheiding komt kijken.

Sabine Toornvliet is scheidingsbemiddelaar bij 2Divorce, een landelijk netwerk van scheidingsbemiddelaars. Het grote voordeel van een scheidingsbemiddelaar is de lage drempel en het complete prijsplaatje. Tijdens een eerste gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek wordt vooraf de situatie besproken, want elke scheiding is uniek. Na dit gesprek komt er een duidelijke, vaste prijsafspraak.

Gezamenlijk

“Ik werk uitsluitend in situaties waarbij beide partners in gezamenlijk overleg uit elkaar willen gaan. Wij kennen de impact die een scheiding heeft op het leven van de partners en eventuele kinderen. Praten is nodig en niet alleen om de emotionele schade te beperken maar ook om het uit elkaar gaan op een correcte manier te regelen. Je hebt tenslotte ook goede tijden met elkaar beleefd. Ik ben gedurende het hele proces de vaste contactpersoon voor beide partners. Door het bieden van overzicht en inzicht kun je prioriteiten stellen en duidelijkheid geven over consequenties van keuzes. En zoals gezegd, elke scheiding is uniek en vraagt om zijn eigen oplossingen. De keuze voor gezamenlijk overleg is wel een voorwaarde.”

Ouderschapsplan

Sinds 2009 is het opstellen van een ouderschapsplan verplicht bij een scheiding waarbij kinderen onder de 18 jaar betrokken zijn. “Samen kunnen we allerlei afspraken vastleggen die betrekking hebben op de kinderen. Het ouderschapsplan is onderdeel van het echtscheidingsconvenant. Ik zorg voor indiening ervan bij de rechtbank. Het is inmiddels bewezen dat een goed ouderschapsplan duidelijkheid verschaft en een goede basis is voor een nieuw evenwicht met je kinderen en elkaar.”

Neutraal

“Vanzelfsprekend ben ik neutraal, daarom werk ik ook het liefst vanuit mijn eigen werkplek aan de Oosterlaan 5. Ik nodig mensen daar uit, zij zijn bij mij te gast en bovendien op neutraal terrein. Dat maakt het voor alle partijen gemakkelijker.

Daarnaast houd ik om de week een inloopspreekuur in het Cultuurhuis in Stadshagen. Mensen kunnen hier op de oneven weken op vrijdagochtend kosteloos scheidingsvragen stellen.”

Gelukkiger

“Ik bied ook ruimte voor emotie, maar dan wel vanuit respect voor elkaar. Ik ben ervan overtuigd dat als je op deze manier uit elkaar gaat, de verwerking beter verloopt en je samen met de kinderen beter in staat bent een nieuwe start te maken. 2DivorceKinderen van ouders die op een dergelijke manier uit elkaar gaan zijn gelukkiger dan kinderen van zogenaamde ‘vechtouders’. Als dat geen goed argument is…”

2Divorce

Sabine Toornvliet
Oosterlaan 5
8011 GA Zwolle
038-21 00 120 / 06-41 51 78 77
www.2divorce.nl

 

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!