Leerlingen De Driemaster maken polder schoon

donderdag 15 maart 2012

Donderdagochtend zijn alle kinderen van CBS de Driemaster uit Mastenbroek op pad geweest om zwerfvuil in de Mastenbroeker polder op te ruimen. Dit alles gebeurde in kader van ‘Natuurlijk Schoon’, wat jaarlijks wordt georganiseerd door de ROVA. Op de basisschool zitten ook veel leerlingen uit Stadshagen. De schoonmaak leverde een grote berg vuil op en een prachtige dag onder een mooie lentezon.

Grote schoonmaak
Tijdens alweer de vierde editie van deze grote zwerfafvalweek van 12 tot en met 17 maart 2012, gaan meer dan 15.000 scholieren en vrijwilligers van 250 scholen en verenigingen in het werkgebied van ROVA de straat op om zwerfafval op te ruimen.

Handen uit de mouwen
Voor de leerlingen uit Mastenbroek en Stadshagen was dit de, voor hen, bekende polder. De kleuters pakten de nabij omgeving van school aan, de kinderen van groep 4 t/m 6 liepen de kerkwetering af en de leerlingen van groep 7/8 fietsten (verdeeld in groepen) langs de overige weteringen.

Resultaat
Het resultaat was een behoorlijke berg afval. Kinderen waren enerzijds verbaasd over de hoeveelheid afval, maar konden ook wel vertellen waar veel afval vandaan kwam. Een kleuter wist zo te vertellen dat veel automobilisten nog wel eens wat afval uit hun autoraam gooien. Terwijl een kind uit de bovenbouw vertelde dat hij vaak scholieren zag fietsen die verpakkingsmateriaal van drinken van zich af gooiden.

Met de actie ‘Natuurlijk schoon’ zijn kinderen bewust geworden van het (zwerf)afvalprobleem. Hopelijk doen zij het in de toekomst anders dan vele ouderen nu doen.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!