Zwolle: grote evenementen naar Milligerplas

donderdag 22 maart 2012 14 reacties

De Thriathlon, een van de kleinere evenementen die al goed worden bezocht aan de Milligerplas

De gemeente Zwolle kijkt naar het toestaan van grootschalige evenementen bij de Milligerplas. Dat meldt dagblad De Stentor in de donderdageditie. De gemeente wil dat evenementenorganisaties meer ruimte krijgen in de stad. Daarbij is het recreatieterrein boven Stadshagen een goede kandidaat om deze evenementen te laten neerstrijken. Voordat het zover is zal de gemeente wel in gesprek gaan met de wijk Stadshagen.

Nu nog worden grootschalige evenementen gehouden in park De Wezenlanden of het gebied rond de Wijthmerplas, waar de laatste jaren housefeesten worden gehouden. Bij de Milligerplas zijn nu nog kleinere evenementen toegestaan, maar mogelijk krijgen de grote evenementen in Stadshagen ook de ruimte. Om wat voor evenementen het daarbij gaat is nog niet duidelijk.

Update: op onze Facebook-pagina staat nu een poll waar je kan aangeven voor of tegen de komst van meer evenementen te zijn.

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

14 reacties op 'Zwolle: grote evenementen naar Milligerplas' »

 • Bert schreef:

  Het lijkt erop dat de organisatiebureaus van deze, over het algemeen zeer luidruchtige, feesten een goede lobby hebben bij de gemeente. Of zouden er af en toe wat donaties worden gedaan bij een aantal ambtenaren. Ik zie niet in wat het de stad brengt om dit soort evenementen te faciliteren. Behalve veel lawaai dan.

 • louise schreef:

  het is goed dat stadshagen ook de gelegenheid krijgt om feesten te organiseren. Dit hoort ook bij het fenomeen grote stad,wat we willen zijn en naar buiten toe profileren.

 • Peter schreef:

  Wil Stadshagen de status van een saaie slaperige vinexwijk ontstijgen, dan is dit een mooie gelegenheid. En Bert, je hebt gelijk jongen, alle ambenaren zijn corrupt hoor.

 • jan schreef:

  oprotten houd die drugs feesten maar ergens anders
  inplaats van het mooie stadshagen te vergallen met soort rotzooi.

 • M.C.Chua schreef:

  Een woonwijk moet een woonwijk blijven met de bijbehorende woongenoot en rust die elke woonwijk recht op heeft. Alle nare gevolgens van een evenement zullen de waarde van de woningen in de omgeving naar beneden brengen. De nare gevolgens van geluidsoverlast, drugs, viezeheid, troep, drank en vandalisme zullen de woonomgeving geen goed doen. Kortom de openbare orde komt in geding. In Stadshagen bestaat velen van de inwoners uit jonge gezinnen – een zeer kwetsbare doelgroep om de nare gevolgens van een evenement te ondergaan. Het aantal huizen rond de Milligen Plas te koop zullen alleen verhogen. Ik zeg NEE! Ik zeg Evenement? Leuk maar niet in my achtertuin!

 • K. Berends schreef:

  De negatieve ‘Not in my backyard’ (letterlijk!) reacties hier zijn geschreven door zure 50+ers die een ander geen plezier gunnen, geen inlevingsvermogen hebben, beren al mijlenver op de weg zien,het niet op kunnen brengen om slechts een paar uur te denken ‘ach, het is straks weer voorbij’, geen vermogen bezitten andere denkwijzen te accepteren.

  Kortom mensen die zéér egoistisch, naar binnen gericht en egocentrisch zijn. Dit zijn niet de aangewezen personen om te beslissen of er een house-feest moet komen of niet.

  Ik hoop dat de gemeente het hoofd koel houdt, zich niet laat leiden door een klein aantal zure zeikerds en een op feiten gebaseerde beslissing neemt.

  Stadshagen is een jonge wijk met veel jonge mensen. De zure vergrijsde ‘NEE! roepers groep’ is slechts klein. Ik denk dat het evenement meer dan welkom is en laat de gemeente een ieder die van tevoren geklaagd heeft maar een gratis klysma aanbieden, want er zit ze iets behoorlijk dwars.

 • tja schreef:

  MOOI ZULKE FEESTEN

  in mijn achter tuin

  maar niet te vaak 2-3 keer p.j. is te doen

 • Henk schreef:

  Mensen hier praten over ”house feesten” dat is nog nergens neer gezet, wie weet staat weet ik het Mark Knopfler er op een podium of iets anders, misschien wil de gemeente stadshagen feestjes wel gebruiken voor andere doelgroepen.

  Dus de grote (volgens de oude garde hier) house feesten vol drugs en verdoemenis, in de stad/wijthemerplas dus voor jeugd en mensen die van een feestje houden, en de gare artiesten gewoon dumpen in stadshagen zo onlast je het stadscentrum ook een beetje.

 • Marcel schreef:

  Overigens denk ik niet dat de gemeente het niet in zijn hoofd moet halen om daar feesten met al te veel herrie (en zeker niet te laat) te gaan organiseren. Heel fijn dat er hier heel tolerante mensen wonen, maar het zou ook kunnen dat tolerant hier verwart wordt met onverschillig. Een houseparty aan de plas? Geen denken aan. Gaat echt niet gebeuren, maar dat wil helemaal niet zeggen dat allerlei andere activiteiten prima kunne daar.

 • Marcel schreef:

  Daar moet één keer ‘niet’ uit . . . .

 • Richard van Opstal schreef:

  Zeurpieten. Veel erger is elke keer op zondag dat getimmer en geboor al een jaar lang van bepaalde buren zonder respect!

 • Nick schreef:

  Heerlijk, vrijheid van meningsuiting in Nederland. Jammer dat er inderdaad mensen zijn die op voorhand ‘evenementen’ associëren met house, drugs, lawaai en wat dies meer zij. Ik snap ten dele de commotie wel omdat in het artikel gerefereerd wordt aan housefeesten die aan de Wijthmenerplas worden gehouden. Dat is natuurlijk nogal een verschil met de ligging van de Milligerplas! Hier zal echt de aandacht van de gemeente Zwolle zich op vestigen. Een feest als ‘Fusion of Dance’ zal aan de Milligerplas niet snel gehouden worden. Andere, minder bombastische evenementen, zouden daar prima gehouden kunnen worden. Dat is een verrijking voor de wijk en de stad.

 • Marcel schreef:

  @Richard
  Als jij anderen zeurpieten noemt zou ik er maar van uit gaan dat die borende en timmerde buren dat ook van jou vinden . . .
  Ik hoor de wethouder over grootschalige evenementen praten. Bij dat type evenementen hoort overlast (denk alleen aan parkeren) en ik vraag me werkelijk af of de rand van stadshagen daar nu zo geschikt voor is. Persoonlijk heb ik daar zo mijn twijfels over.

 • Richard van Opstal schreef:

  Ja Marcel, zo kunnen we meer boontjes doppen.
  Mijn hele geloofsgemeenschap staat achter mij dat je op zondag geen mensen tot overlast mag zijn. Dat heet respect, heel wat anders dan wat die mensen over mij denken.

  En of die rand van Stadshagen daar zo geschikt voor is? Blijkt wel aangezien ze hier ideeën over hebben.
  Zolang het feest maar om 00.00uur stopt op zaterdag heb ik er geen problemen mee.

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!