Politie rolt criminele jeugdbende in Zwolle op

dinsdag 1 juni 2010

Drie Zwollenaren van 18, 19 en 22 zijn in de afgelopen weken aangehouden op verdenking van het plegen van overvallen op twee snackbars. Deze overvallen vonden plaats op 9 december 2009 op een cafetaria aan het Petuniaplein en op 30 december 2009 op een snackbar aan de Rijnlaan. Hierbij werden de slachtoffers, waaronder een baby, met vuurwapens bedreigd.

Jeugdbende
De drie verdachten maken deel uit van een grotere groep die zich bezig hield met diefstal en omkatten van motoren, woninginbraken, mishandelingen en openlijke geweldpleging. Gedurende het onderzoek werden nog vijf leden van deze groep van 14, 16, 18, 19 en 21 jaar uit Zwolle aangehouden voor deze feiten. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen zullen volgen. Gedurende het onderzoek werden diverse woningen van verdachten doorzocht. Hierbij werden o.a. (vuur)wapens, munitie, gestolen motoren en fietsen aangetroffen.

Overval
Een 19-jarige Zwollenaar werd op vrijdag 15 januari aangehouden voor de overval op een benzinestation diezelfde ochtend aan de Hanekamp. De man bedreigde en verwondde de medewerkster van het benzinestation met een mes maar ging er zonder buit vandoor.

Daarnaast werden drie jonge verdachten aangehouden voor de overval op een pizzakoerier op de Palestrinalaan in Zwolle op 25 april jl. De jongens van 16 en 17 jaar uit Zwolle werden op maandag 24 mei jl. aangehouden en hebben de overval inmiddels bekend.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!