Meer dan honderd Open Huizen in Stadshagen

zaterdag 31 maart 2012 1 reactie

Zaterdag openden 127 huizen in Stadshagen de deuren voor de Open Huizen-dag. Tussen elf en drie uur kunnen geïnteresseerden woningen die te koop staan bekijken. Uit cijfers van NVM blijkt dat deze open huizen-dag groot effect heeft. Bij de vorige keer werden er in Nederlands binnen een half jaar 17 procent van de opengestelde huizen verkocht , tegen tien procent bij huizen die niet meededen. In Stadshagen is de woningmarkt in stil vaarwater beland. Een vijfde van alle open huizen in Zwolle staan in deze wijk.

Markt uit slop krijgen
De huizenmarkt heeft het bijzonder zwaar door de economische wereldcrisis. Met name in Stadshagen heeft de woningmarkt een gevoelige tik opgelopen, waardoor veel huizen te koop staan en nieuwbouwwoningen nog met moeite worden gebouwd. De ogen van de woningwereld zijn nu heel erg gericht op deze open dag, in de hoop dat er weer meer woningen worden verkocht om de markt weer uit het slop te krijgen.

In totaal deden er de laatste keer (oktober 2011) landelijk 50.000 huizen mee en trokken de huizen 95.000 bezoekers. In het voorjaar waren dat nog meer bezoekers: 130.000. De NVM constateert in de week voorafgaand aan de Open Huizen-dag een lichte stijging van transacties, omdat sommige kopers voor zeker zijn gegaan en een huis hebben gekocht.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!