Politie waarschuwt ‘hangjongeren’ met posters

maandag 2 april 2012 5 reacties

Eén van de plekken waar de jongeren gezellig samenkomen en waar een protocol is opgehangen. Het leidt vaak tot irritatie bij omwonenden als er geluidsoverlast ontstaat.

De politie waarschuwt jongeren in het park en de omgeving van het winkelcentrum met posters voor het veroorzaken van overlast. Eind maart hing onder meer de politie zogenaamde protocollen op waarmee het de jongeren de regels van het park nog eens goed uitlegt. De verhoudingen tussen de jongeren die samenkomen en de omwonenden van het park in het centrum van Stadshagen zijn al jaren niet goed. De jongeren voelen zich niet begrepen en de ouderen hebben het gevoel dat de jongeren niet naar hen luisteren. Met de nieuwe regels hopen de politie, de gemeente Zwolle en Travers dat de spanningen tot rust komen.

Geen wederzijds begrip
Langs het water van het Stadshagenpark, de zogenaamde boulevard, en her en der in het park zelf scholen de jongeren ’s avonds samen. Dat gebeurt ook in het winkelcentrum van Stadshagen. De jongeren zijn zich vaak van geen kwaad bewust, terwijl omwonenden aangeven zich te storen aan overlast en de houding van de jongeren. Op deze website botsen de jongeren en omwonenden soms ook als er gesproken wordt over de leefbare ruimte rond het winkelcentrum.

Protocol
Op het protocol, dat onder meer op prullenbakken hangt, staan de volgende regels:

 • Iedereen ruimt het afval op.
 • Op vrijdag en zaterdag vanaf 23:30 uur stilte, doordeweeks vanaf 22:00. Daarna mag er met de politie worden gebeld.
 • Niet met de bromfiets of scooter door het park rijden.
 • Men spreekt elkaar aan op wederzijds gedrag, met respect.

En om in de comments een moddergevecht te voorkomen: discussier vooral met argumenten en respect.

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

5 reacties op 'Politie waarschuwt ‘hangjongeren’ met posters' »

 • Mieke schreef:

  Het is heel leuk, die protocollen maar waar moeten de jongeren dan naar toe? Het jongerencentrum is nou een keer iets waar ik mijn kinderen niet graag naar toe zie gaan, drugs, alcohol op jonge leeftijd, diefstal en meestal voert één bepaalde groep de boventoon. Het personeel daar is niet direct capabel.
  Voor wat betreft het fietsen: Hoe vaak zie ik daar geen ouderen fietsen? Hoe vaak wordt je niet van je sokken gereden door scootmobielen(overigens ook in het winkelcentrum)?
  Sorry hoor, maar misschien kunnen de omwonenden oordopjes kopen want ik kom geregeld s’avonds laat langs die zogenaamde hangplekken maar er is nooit veel lawaai, een incidentele scooter daargelaten.
  Laat jongeren ook jong zijn en anders bied ze een veilige gezellige plek aan

 • Henk schreef:

  @Mieke
  Loop dan eens in hartje zomer s’avonds door het centrum, wat je nu verteld is wintersferen, nu heb ik ook nergens maar dan ook echt nergens last. in de zomer als het warm en langer licht is stikt het van de met name opgevoerde scooters die onnodig heen en weer rijden en helaas 3/4 van de groep(en) maakt onnodig veel herrie.

  Ik ben er zelf wel eens op afgestapt, met de vraag of het rustiger mocht (de scooters er buitengelaten)ik werd aangekeken of ik poep prate en niks was, tot een gesprek kwam het niet want niemand durfde iets te zeggen.

  Maar waar ik het helemaal mee eens ben is inderdaad de senioren groep die er ook zeker op aangesproken mag worden, te veel scootmobielen denken dat ze een koning te rijk zijn en zetten hem op standje haas.

 • druppel schreef:

  Hoezo waar moeten jongeren dan naar toe , Mieke? Er word niet gezegd dat ze daar weg moeten maar dat ze zich moeten gedragen en als ze daar niet aan kunnen houden dan zullen daar maatregelen op volgen. Als de ouders nou eens beginnen met hun kinderen op te voeden en respect bij te brengen dan is er misschien nog hoop maar als ik de reactie hierboven lees is dat ver te zoeken.

  De regels op de posters zijn erg simpel maar het werkt op hun als een rode lap voor een stier , waarschijnlijk hebben deze hangjongeren ook geen regels en mogen ze thuis ook alles doen wat ze willen m.a.w. gebrek in de opvoeding schuld ligt bij de ouders.

 • Marijke schreef:

  Laat de politie eens gaan handhaven en ballen tonen.
  Ondanks het protocol ligt er al weer geregeld troep, scheuren de scooters en fietsen vrolijk af en aan.
  Het helpt dus niet.
  Die slappe praat houding van gemeente en politie kennen we nu wel.
  Met die houding tonen ze geen respect voor wat er daarwerkelijk (niet)gebeurt en nemen ze de bewoners niet serieus.

 • dimiam schreef:

  IK heb nog nooit diefstal of drugsgebruik gezien bij jongerencentrum Level-z en ik ben er al drie jaar vrijwilliger. ER worden ook meidenmiddagen georganiseerd bijv. waar 60 meiden op afkomen.
  Ik zou zeggen, kom eens kijken! u bent van harte welkom op een van onze vrijwilligersavonden (dinsdag en donderdag). JOngeren zijn dan druk bezig met het organiseren van hun eigen actviteiten.

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!