Politiek trapt op rem uitbreiding winkelcentrum

dinsdag 3 april 2012 1 reactie

Tot voor kort konden ondernemers en inwoners van Stadshagen handenwrijvend uitkijken naar een uitbreiding van zesduizend vierkante meter extra winkelcentrum. Maar een uitbreiding van die grootte lijkt voorlopig van de baan. De gemeenteraad van Zwolle heeft maandagavond besloten dat de uitbreiding conform de marktontwikkelingen in de wijk moet gaan, kortom: groeit de wijk minder snel, dan ook het winkelcentrum. De PvdA en GroenLinks dienden dit voorstel in en dit werd door een meerderheid gesteund. Dit jaar wordt wel gestart met de planvorming van de uitbreiding van het winkelcentrum.

Verschraling
De gemeenteraad vreest dat een groot winkelaanbod in Stadshagen niet leidt tot een florerende middenstand in de wijk. Zo scrhijven GroenLinks en PvdA dat er in het winkelcentrum van Zwolle Zuid enkele speciaalzaken zijn vertrokken of dit overwegen. Bovendien vrezen de partijen concurrentie met winkels in de binnenstad. Bovendien willen de partijen dat het winkelcentrum niet langer een ‘stadsdeelcentrum’ wordt. De groei van het aantal winkels en de daarbij behorende vierkante meters moeten volgens de partijen evenredig zijn met de inwonersgroei van de wijk.

Meer protest
Niet alleen de politieke partijen vrezen concurrentie met de binnenstad (PvdA, GroenLinks, Swollwacht, D66, CDA en SP stemden in met het voorstel), ook de overkoepelende organisatie voor de detailhandel tekende in een brief gericht aan de gemeente protest aan tegen de grote uitbreidingsplannen in Stadshagen.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!