Hardrijders en sluipverkeer op de bon

woensdag 4 april 2012 11 reacties

Sluipverkeer op de bon Bron: twitter @wa-Zwolle13

De politie gaat de komende periode een snelheidsradar plaatsen op de Bonkenhavestraat in Stadshagen. De bewoners zijn de automobilisten die de snelheidslimiet aan hun laars lappen meer dan zat. Wethouder De Heer heeft laten weten dat er een radar wordt geplaatst die de komende tijd de snelheden zal registreren. Ook wordt er extra gecontroleerd op sluipverkeer over de bussluis nabij het winkelcentrum. De eerste bestuurders zijn daar al beboet.

Bonkenhavestraat
De bewoners van de Bonkenhavestraat maken zich door de hardrijders in de straat zorgen over de veiligheid van hun spelende kinderen. Om automobilisten meer bewust te maken van de snelheidslimiet, plakten zij op iedere lantaarnpaal en container een ’30km’-stickers en borden. De actie van de buurtbewoners lijkt nu zijn vruchten af te werpen met de komst van een radar. Wanneer deze geplaatst zal worden is nog niet bekend. De bewoners van de Bonkenhavestraat zijn echter niet de enige die zich zorgen maken. Ook elders in Werkerhoven, maar ook andere straten in Stadshagen, zijn al langer zorgen over snelrijdende automobilisten. De zogenaamde ‘gele mannetjes’, kleine waarschuwingspoppen met een vlag, duiken overal op.

De Bonkenhavestraat is behangen met '30 km'-stickers en -borden.

Sluipverkeer
De tijdelijke afsluiting van de Havenzatheallee zorgt er voor dat automobilisten creatief naar sluiproutes zoeken. De ’tweede knip’ in Stadshagen heeft het afgelopen jaar al veel stof doen opwaaien. Er wordt nu gewerkt aan de laatste fase van de Havenzatheallee. En gewilde sluiproute is de route over de bussluis nabij het winkelcentrum aan de Oude Wetering. Vooral hoge auto’s kunnen moeiteloos over de busslsuis. De politie is echter strenger aan het controleren op dit sluipverkeer. De eerste boetes zijn al uitgeschreven, zo liet de wijkagent Michel Engel via een twitterbericht weten.

Lees meer over:

| | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!