Hardrijders en sluipverkeer op de bon

woensdag 4 april 2012 11 reacties

Sluipverkeer op de bon Bron: twitter @wa-Zwolle13

De politie gaat de komende periode een snelheidsradar plaatsen op de Bonkenhavestraat in Stadshagen. De bewoners zijn de automobilisten die de snelheidslimiet aan hun laars lappen meer dan zat. Wethouder De Heer heeft laten weten dat er een radar wordt geplaatst die de komende tijd de snelheden zal registreren. Ook wordt er extra gecontroleerd op sluipverkeer over de bussluis nabij het winkelcentrum. De eerste bestuurders zijn daar al beboet.

Bonkenhavestraat
De bewoners van de Bonkenhavestraat maken zich door de hardrijders in de straat zorgen over de veiligheid van hun spelende kinderen. Om automobilisten meer bewust te maken van de snelheidslimiet, plakten zij op iedere lantaarnpaal en container een ’30km’-stickers en borden. De actie van de buurtbewoners lijkt nu zijn vruchten af te werpen met de komst van een radar. Wanneer deze geplaatst zal worden is nog niet bekend. De bewoners van de Bonkenhavestraat zijn echter niet de enige die zich zorgen maken. Ook elders in Werkerhoven, maar ook andere straten in Stadshagen, zijn al langer zorgen over snelrijdende automobilisten. De zogenaamde ‘gele mannetjes’, kleine waarschuwingspoppen met een vlag, duiken overal op.

De Bonkenhavestraat is behangen met '30 km'-stickers en -borden.

Sluipverkeer
De tijdelijke afsluiting van de Havenzatheallee zorgt er voor dat automobilisten creatief naar sluiproutes zoeken. De ‘tweede knip’ in Stadshagen heeft het afgelopen jaar al veel stof doen opwaaien. Er wordt nu gewerkt aan de laatste fase van de Havenzatheallee. En gewilde sluiproute is de route over de bussluis nabij het winkelcentrum aan de Oude Wetering. Vooral hoge auto’s kunnen moeiteloos over de busslsuis. De politie is echter strenger aan het controleren op dit sluipverkeer. De eerste boetes zijn al uitgeschreven, zo liet de wijkagent Michel Engel via een twitterbericht weten.

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

11 reacties op 'Hardrijders en sluipverkeer op de bon' »

 • druppel schreef:

  Eens kijken hoe veel boetes zijn voor de bewoners van deze straat en of ze het dan nog leuk vinden dat er gecontroleerd word, van de boetes kunnen ze daar mooi drempels van laten maken om de 10 mtr dan laten ze het wel om hard te rijden.

 • Henk schreef:

  mmmm…dus als ze over de bussluis heen rijden krijgen ze een boete, is dat dan ook als je er omheen rijd? want dat is ook nog mogelijk.

 • Jan-sies schreef:

  Geweldig voor de Bonkenhavestraat maar het blijft een noodoplossing.
  Het probleem van het hard rijden in de wijk los je niet op met een korte termijn maatregel op 1 plek. Mensen lezen allemaal de krant en andere media, zijn dus gewaarschuwd en zullen zich waarschijnlijk aan de snelheid houden. Ook is het tijdstip van contoleren en verschillende locaties van belang.
  Naar mijn mening is een mentaliteitsverandering de enige oplossing…

 • Een lezer schreef:

  De prioriteit in de straten met spelende kinderen is erg belangrijk!!
  Maar laat ze ook maar eens vaker aan de hasselterweg gaan staan. Rijd je 70 is het soms net of je stil staat!

 • yvonne schreef:

  Dit mogen ze aan de benthuislaan ook wel eens doen….

 • . schreef:

  dat wou ik ook net zeggen yvonne in de benthuislaan word ook belachelijk hard gereden!!!! laat de politie hier ook maar raders plaatsen en niet alleen in die straat!!

 • blauwvinger schreef:

  Laten we eerst naar ons zelf kijken want gros die hier te hard,woont hier zelf in de buurt.

 • Een lezer schreef:

  @ blauwfinger

  Dat ben ik met je eens, maar die mensen klagen niet!!
  Laat ze die maar extra hard aanpakken!!

 • Lezer schreef:

  Je weet toch zo wie er in je straat te hard rijden? :-\ Ik zou zeggen: kraaienpootjes achter hun auto! ;-) Werkt 100% tegen (hard)rijden.

 • blauwvinger schreef:

  Tja, Lezer@

  Werkt welliswaar maar je staat er goed gekleurd op :)

 • Een lezer schreef:

  Lezer schreef:
  Je weet toch zo wie er in je straat te hard rijden? :-\ Ik zou zeggen: kraaienpootjes achter hun auto! Werkt 100% tegen (hard)rijden.

  Waar kan je die kopen dan?(:))

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!