Kampioen FC Zwolle groots gehuldigd (video)

zondag 15 april 2012

Het feest barst los op het Rode Torenplein bij de inhuldiging van FC Zwolle.

Trots als een pauw, dat waren de 15.000 toeschouwers die zaterdagmiddag en -avond groot feest vierden in de binnenstad van Zwolle. Daar werd de selectie van FC Zwolle gehuldigd, nadat ze een eretocht door de stadsgrachten hadden gemaakt. FC Zwolle, dat mogelijk volgend seizoen de eredivisie ingaat met de aloude naam PEC Zwolle, mag zich na de speelronde van vrijdag kampioen noemen omdat de club niet meer te achterhalen is door de concurrentie. De opluchting bij de supporters is groot. Stadshagenaar Harry de Wit maakte prachtige videoreportage van het feest.

Geslaagd feest
De uitzinnige menigte en het prachtige weer leverde prachtige beelden op. Zo was de huldiging live te zien op RTV Oost dat een uitstekende uitzending verzorgde. Ook Stadshagenaar en videomaker Harry de Wit toog erop af met de videocamera om de sfeer vast te leggen in een samenvatting van bijna tien minuten (zie video hieronder). De politie noemde het feest geslaagd. Tot gisteravond waren er ‘slechts’ twee aanhoudingen verricht, terwijl er 15.000 uitzinnige mensen op het Rode Torenplein stonden.

PEC Zwolle
Het bestuur van FC Zwolle liet al snel na de winst weten te willen overwegen of FC Zwolle onder de oude naam PEC Zwolle naar de eredivisie kan gaan. PEC Zwolle, roemrucht in de jaren tachtig, ging destijds failliet. Dat is ook de reden waarom er nog wat voorzichtigheid is rond de naam omdat er mogelijk consequenties aan kunnen kleven. Desalniettemin probeert het bestuur toch om de naam in te gaan zetten. Dat maakte de feestvreugde voor de supporter des te groter, want naast het kampioenschap komt ook het oude karakter van de club weer terug.

Lees meer over:

| | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!