Bakker Bart Stadshagen in actie voor Maud

vrijdag 20 april 2012 1 reactie

Vanaf volgende week start Bakker Bart in Stadshagen, samen met alle andere bakkers in Zwolle, een mooie actie voor ‘Maud voor leven’ van 2 jaar uit Zwolle. Bij Maud is een zeldzame vorm van kinderkanker geconstateerd en met de verkoop van Maud/ mout brood tegen een speciale prijs hopen de bakkers geld op te halen voor de behandeling van Maud in Amerika.

Maud voor leven
Maud is twee jaar en is de dochter van Sjoerd van Hamersveld en Carlieke Stafleu. Ze heeft een oudere broer Niels (3) en een tweelingzus Juul. Het gezin woont in Zwolle, in de gezellige volkswijk Assendorp. Op 5 december 2011 is er bij Maud de meest agressieve vorm van Neuroblastoom met uitzaaiingen (fase 4) geconstateerd. Deze specifieke vorm van kinderkanker komt in Nederland voor bij ca. 25 kinderen per jaar. De overleveingskans van deze vorm van kanker is 20%.

Amerika
In Amerika is een behandeling met immuuntherapie ontwikkeld die de levenskansen van Maud verdubbelen. De medische kosten van Maud’s behandeling in Amerika worden vergoed door de zorgverzekeraar. Echter de kosten die gemaakt worden om in Amerika te verblijven niet.

Actie Bakker Bart
Alle bakkers in Zwolle hebben daarom een gezamelijke actie op poten gezet om zo zoveel mogelijk geld op te halen om ervoor te zorgen dat Maud met haar familie naar Amerika kan. Ook Bakker Bart in winkelcentrum Stadshagen doet mee met de actie door middel van de verkoop van Maud/ moutbrood voor een speciale prijs.

Stichting Maud voor Leven (www.maudvoorleven.nl) zamelt geld in om de financiële zorgen voor de reis en het verblijf van een half jaar in Amerika weg te nemen. Als de behandeling goed verloopt reist het gezin in juli of augustus 2012 af naar Amerika.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!