VVD stelt vragen over overlast winkelcentrum Stadshagen

vrijdag 20 april 2012 4 reacties

Vandalisme in winkelcentrum Stadshagen

De VVD Zwolle heeft na de vele berichten van vandalisme, drankgebruik en geluidsoverlast rondom het winkelcentrum van Stadshagen schriftelijke vragen gesteld aan het College van Zwolle. Daarin willen zij ondermeer weten of de overlast van hangjongeren bekend is bij het College, wat de plannen zijn dit aan te pakken, of er extra verlichting en camera’s geplaatst kunnen worden en wat er is misgegaan bij eerdere pogingen hier tegen op te treden.

VVD raadslid Ems Post-van Zon wil onder meer weten welke maatregelen genomen kunnen worden om de overlast een halt toe te roepen:

Geacht College,

Al enige tijd bereiken ons berichten dat Stadshagen overlast ondervindt van hangjongeren. Vooral de zaterdagavond is bij uitstek hun avond voor vandalisme, drankmisbruik en geluidsoverlast. Vooral de Wade en de rand van de Milligerplas zijn doelwit van deze jongeren. Zwerfvuil onder andere bestaand uit gebroken glas wordt in ruime mate achtergelaten.

Op meldingen bij de politie wordt gereageerd met het antwoord dat er geen mankracht of vervoer beschikbaar is. Zelf de jongelui tot de orde roepen is gestaakt na scheldpartijen en bedreigingen. Op meldingen bij de politie wordt gereageerd met het antwoord dat er geen mankracht of vervoer beschikbaar is. Zelf de jongelui tot de orde roepen is gestaakt na scheldpartijen en bedreigingen.

De VVD stelt daarom de volgende vragen
1.Is de overlast bekend bij het College?
2.Wat zijn uw plannen met betrekking tot aanpak van deze problematiek?
3.Is het mogelijk de verlichting ter plaatse aan te passen?
4.Zijn er plannen om camera’s te plaatsen?
5.Kan er een dossier van deze vandalen worden aangelegd?
6.Kunnen de ouders van deze vandalen aansprakelijk worden gesteld voor door onder hun verantwoordelijkheid vallende kind aangebrachte schade?
7.Wat is er misgegaan bij het optreden van de wijkmanager, wijkbeheerder, wijkagent en alle andere bij de wijk betrokken personen waar deze vandalen mee te maken zouden kunnen krijgen?

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!