Sober Koninginnedag 2012 door tekort vrijwilligers

dinsdag 24 april 2012 10 reacties

Vorig jaar was het een grote drukte op de vrijmarkt in Stadshagen. Mensen stonden van het winkelcentrum tot in het Twistvlietpark met hun koopwaar

Waar vorig jaar alle kinderen uit Stadshagen met versierde fietsen mee konden doen aan een Koninginnedagoptocht en het winkelcentrum Stadshagen werd overgenomen door de Vrijmarkt, wordt het Koninginnedagfeest in Stadshagen dit jaar wat soberder door een tekort aan vrijwilligers. De wijkstichting Stadshagen Totaal is met pijn in het hart gestopt met de organisatie van deze ‘kleine’ evenementen, maar moedigt kinderen wel aan om met hun kleedjes met koopwaar rondom het Cultuurhuis te gaan zitten.

Roep om vrijwilligers

De optocht met versierde fietsen was vorig jaar een groot succes

Het lijkt een steeds terugkerend probleem te worden; de roep om vrijwilligers in deze wijk. Het bestuur van de wijkstichting Stadshagen Totaal is al tijden op zoek naar vrijwilligers om evenementen te organiseren in de wijk. De kinderactiviteiten in de wijk draaiden nagenoeg op de kracht van één vrijwilliger, Gerlinde Heidinga. Zij heeft echter aangegeven zich alleen nog tot het Sinterklaasfeest wil richten.
Patrick Den Hertog, bestuurslid en organisator, geeft aan dat de wijkstichting het afgelopen jaar  geen serieuze aanmeldingen voor nieuwe vrijwilligers zijn geweest. Hij heeft echter geen idee waar dat aan kan liggen. Wellicht dat mensen bang zijn dat het teveel tijd gaat kosten of dat gezinnen met tweeverdieners gewoonweg geen tijd hebben om vrijwilligerswerk te doen. De wijkstichting hoopt dat er zich alsnog vrijwilligers zullen melden om in de toekomst weer dit soort activiteiten te kunnen organiseren.

 

Vorige jaar kwamen vele kinderen en ouders met speelgoed naar de Vrijmarkt

Vrijmarkt
Ieder jaar wordt er rondom het Cultuurhuis in het winkelcentrum van Stadshagen een vrijmarkt georganiseerd. Ondanks dat de wijkstichting niet bij machten is ook dit jaar een Vrijmarkt te organiseren wil niet zeggen dat het helemaal niet meer door hoeft te gaan. De verantwoordelijkheid ligt nu echter wel bij de ouders van de kinderen. Kinderen hoeven niet bang te zijn dat het niet mag volgens Den Hartog, de gemeente gedoogd het evenement.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!