Mastenbroeker schooljeugd legt bloemen bij monument

zondag 29 april 2012

De leerlingen uit groep 6, 7 en 8 van CBS de Driemaster uit Mastenbroek hebben afgelopen donderdag bloemen gelegd bij het monument aan de Oude Wetering. Net buiten de dorpskern van Mastenbroek, in de richting van Stadshagen, ligt dit monument ter nagedachtenis aan de bemanning van Lancaster PA 986, die hier op 13 juni 1944 is neergestort.

Voorafgaand aan de bloemlegging werd het monument door één van de leerlingen schoongemaakt. Vervolgens werden bloemen voor het monument gelegd en hielden de kinderen een minuut stilte.

Volgens Hilbert Koerhuis, schoolcoördinator van CBS de Driemaster, doet de school dit uit respect voor degenen die het leven hebben gelaten voor onze vrijheid. “Maar ook om de kinderen te laten zien dat er mensen zijn die hun leven hebben gegeven voor een land dat niet het hunne is”, aldus Koerhuis. De bloemlegging is een jaarlijks terugkerende traditie die plaatsvindt in de week voor de nationale  herdenkingsdag.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!