Groot oranjefeest bij CBS de Driemaster

zondag 29 april 2012

In de aanloop naar Koninginnedag vierde CBS de Driemaster uit Mastenbroek afgelopen woensdag alvast haar Oranjefeest. De kinderen waren druk in de weer met tal van activiteiten zoals blikgooien, spijkerbroekhangen en quadrijden. Dit jaar was ook outdoor kinderopvang ‘Ontdek & doe’ aanwezig om de kinderen kano te laten varen.

De ochtend werd geopend met het zingen van enkele vaderlandse liederen. Hierbij was Burgemeester Bilder van de gemeente Zwartewaterland aanwezig om de vlag te hijsen. Spannende activiteiten zoals quadrijden en kanoën waren zeer in trek. Maar ook de traditionele spellen als spijkerbroekhangen, blikgooien en zaklopen (waarbij prijzen werden verdeeld) werden fanatiek gespeeld. Daarna gingen de kinderen in optocht de straat op met hun versierde fietsen. “Al met al kunnen kinderen, ouders en leerkrachten terugkijken op een geslaagde dag,” aldus schoolcoördinator Hilbert Koerhuis.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!