Zwolle ontvangt weer geld voor nieuwbouw in Stadshagen

maandag 21 juni 2010 1 reactie

Dankzij een subsidie van het ministerie van VROM kunnen 5 nieuwbouwprojecten in Zwolle starten. Het gaat in totaal om 108 woningen waarvoor Zwolle een bedrag van € 540.000 ontvangt. De projecten waarvoor de subsidie ontvangen zijn onder meer twee projecten in Stadshagen Werkeren en één project in Stadshagen Breecamp Oost. Al eerder ontving Zwolle geld voor de stimulering van de nieuwbouw in de stad. Met de nieuwe gelden houdt Zwolle de bouw van woningen in de nieuwbouwwijk op peil.

Woningen hard nodig
De gemeente vindt het van groot belang dat de woningproductie op peil blijft. Zwolle blijft fors groeien in inwoneraantal. “De vraag naar nieuwbouwwoningen blijft onverminderd groot”, aldus wethouder Erik Dannenberg. “Wel constateren wij dat de huizenmarkt nog steeds last heeft van de crisis. Het vertrouwen van de consument om over te gaan tot de aankoopbeslissing voor een nieuwbouwwoning is broos en nog lang niet hersteld. We zijn dan ook erg blij met de subsidie van het ministerie”.

Koperssubsidie
Net als bij de eerste twee subsidies van de woningbouwstimuleringsregeling, zet de gemeente dit subsidiebedrag in als koperssubsidie. Het blijkt dat daarmee de verkoop van de projecten effectief gestimuleerd wordt. De provincie Overijssel spreekt deze week over een mogelijke verdubbeling van de subsidie. Het Zwols Concilium, de vereniging van projectontwikkelaars, makelaars, corporaties en de gemeente ondernam vorig jaar al diverse concrete acties om de woningbouwproductie en verkoop van woningen te stimuleren. Deze subsidie is een mooie aanvulling op dat pakket aan maatregelen die bekend staat als de ‘Zwolse Aanpak’.

In augustus en december vorig jaar ontving de gemeente ook al subsidie voor de bouw van 235 woningen in Zwolle. Het ging toen om een bedrag van respectievelijk
€ 794.000 en € 670.000.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!