Inschrijving Stadshagenrun 2012 opent 10 juni

zondag 3 juni 2012

De inschrijving voor de 5e Unicef Stadshagen Run is vanaf 10 juni weer geopend. Met 1.700 lopers was het deelnemersveld vorig jaar al weken van tevoren vol. De hardloopwedstrijd vindt dit jaar op zaterdag 20 oktober plaats. De organisatie heeft besloten het dit jaar bij 1.900 startbewijzen te houden en verwacht daarom ook dit jaar weer ‘uit te verkopen’. Inschrijven kan vanaf 10 juni via www.stadshagenrun.nl.

Afstanden
De jaarlijkse wedstrijd door het groene deel van de wijk Stadshagen is voor jong en oud. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen deelnemen aan de Allio Kids Run (1 kilometer). Kinderen vanaf 13 jaar en volwassen kunnen zich uitleven op de Concordia 5km of de Run2day 10km. Deelnemers die alle 5 de edities hebben meegedaan ontvangen dit jaar een leuke attentie van de organisatie. Naast prijzen voor de verschillende leeftijdscategorieën zijn er dit jaar ook prijzen voor de sportiefste school en de sportiefste straat.

Goede doelen
De succesvolle samenwerking met Unicef zal ook dit jaar worden voortgezet. Voor elke inschrijving gaat 1 euro naar Unicef of het Jeugd Sport Fonds. Voor het extra goede doel is dit jaar “Stichting Maud voor Leven” gekozen. Maud komt uit Zwolle, is 2 jaar oud, en heeft een ernstige vorm van kinderkanker. Deze stichting doet er alles aan om niet alleen haar, maar ook andere kinderen in een soortgelijke situatie, kans te geven deze zeldzame ziekte te overwinnen. Naast een bijdrage van de Stadshagen Run zal deze stichting op de dag van de wedstrijd komen collecteren. Voor meer informatie zie de website: http://www.maudvoorleven.nl/maud

Groen
De groene long van de wijk willen we graag in die kleur houden. Dus worden er geen plastic waterflesjes uitgedeeld, maar worden er papieren bekers uitgedeeld met gemeentepils (kraanwater dus). Ook zullen de lopers verwend worden met biologisch (EKO) fruit. In samenwerking met de ROVA zal ook naar duurzaamheid gekeken worden. Ook de bezemwagen wordt verzorgd door de ROVA.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!