PvdA wil dat gemeente en politie meer op Twistvlietpad gaan optreden

dinsdag 20 juli 2010 3 reacties

De verontwaardiging was groot op deze website toen er in april van dit jaar op het Twistvlietpad in Zwolle een acht-jarig meisje werd aangereden door een bromfietser. De bromfietser raakte gewond en werd naar het ziekenhuis vervoerd, het meisje bleef nagenoeg ongedeerd. De botsing, waar zelfs een traumahelikopter aan te pas kwam, deed veel stof opwaaien. De PvdA heeft na onderzoek nu een brief aan de burgemeester geschreven waarin het oproept om meer handhaving op het Twistvlietpad. Helpt dat niet, aldus Theo Peeters van de PvdA-fractie, dan moeten de regels veranderd worden.

Verontwaardiging
Buurtbewoners meldden deze website na het ongeluk dat er dagelijks onverantwoord hard wordt gereden en dat er ook diverse keren melding van is gedaan bij de politie. De teleurstelling heerste, onder meer in de reacties op de website: er werd weinig actie ondernomen. Op het fietspad rijden dagelijks fietsers, bromfietsers én zijn er wandelstroken waardoor de verkeerssituatie door de weggebruikers als verwarrend en gevaarlijk wordt omschreven. Politici gaven via deze website al aan de zaak te willen onderzoeken en dat werpt zijn vruchten af. In een brief aan de burgemeester vraagt Theo Peeters van de PvdA nu om actie: “Wat wij aan u vragen is om in de lokale driehoek voor dit probleem aandacht te vragen en te bevorderen dat door het Team Verkeer van de politie IJsselland méér prioriteit wordt gegeven aan de verkeerssituatie aan het Twistvlietpad.”

PvdA Raadslid Peeters bij het gewraakte fietspad: "Terecht vraagt men om méér handhaving en het is voor betrokkenen ergerlijk als dat niet gebeurt, of erger nog dat de politie niet eens op meldingen reageert."

Controles opofferen voor Twistvlietpad
Daar wringt de schoen ook deels, blijkt ook uit de brief die Peeters schrijft. De politie heeft niet genoeg capaciteit om altijd op het Twistvlietpad klaar te staan om zo de veiligheid van fietsers te garanderen. Daarvoor heeft Theo Peeters een oplossing: “Wat ons betreft zou intensivering van het aanpakken van misbruik door bromfietsers van (brom)fietspaden ten koste mogen gaan van het verbaliseren van fietsers zonder licht”.

“Desnoods nieuwe regels”
Of de extra handhaving er daadwerkelijk komt is nog niet zeker, daarover moet burgemeester Meijer zich eerst nog buigen. Maar mocht die onverhoopt niet komen, dan wil de PvdA de regels op het Twistvlietpad veranderen: “Mocht om welke reden dan ook de handhaving niet kan worden geïntensiveerd, dan zullen wij het initiatief nemen om het college van B&W een verkeersmaatregel te laten nemen om het Twistfietspad voor bromfietsen te sluiten.”

Lees hier de hele brief aan de burgemeester en commentaar van het PvdA-raadslid.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!