Initiatiefneemster schooltuinen krijgt Groen Lintje

dinsdag 5 juni 2012

Ter gelegenheid van Wereldmilieudag, 5 juni, heeft GroenLinks de winnaar bekend gemaakt van de Zwolse Groene Prijs/Groen Lintje. Uit de genomineerden is de keuze gevallen op Eva de Vries, initiatiefneemster van de schooltuinen van basisschool de Vlieger in Stadshagen. Eva de Vries begeleidt hier als vrijwilliger sinds 2005 groepen kinderen. Inmiddels doen 55 kinderen mee, met eigen tuintjes. Door haar grote enthousiasme en deskundigheid hebben inmiddels vele kinderen kunnen ervaren dat omgaan met groen niet alleen leerzaam is, maar ook heel leuk kan zijn.

Groen doen
Naast achtergronden van planten, en technische kennis van tuinieren, doen de kinderen op speelse wijze ook kennis op van de natuur in en om de tuinen (o.a vogels, insecten). En ze krijgen volop de ruimte om eigen ervaringen met anderen te delen.  Grote kans dat ‘groen doen’ via deze aanpak ook op latere leeftijd blijft beklijven. Eva’s enthousiasme, deskundigheid, en talent om dit ook over te brengen, slaat niet alleen over op de kinderen. Ook volwassenen binnen en buiten de school raken er door begeesterd om met het groen aan de slag te gaan, en de tuinen steeds mooier te laten worden.

Het Groene Lintje, met bijbehorend cerficaat en een passend ‘groen pakket’ zal door burgerraadslid Els Reims worden uitgereikt op vrijdag 8 juni, in de tuinen bij de school.

Groene Lintje
Met ingang van dit jaar sluit GroenLinks Zwolle zich aan bij de landelijke uitreiking van de ‘groene lintjes’ rond Wereldmilieudag. De jaarlijkse Groene Prijs is officieel door de gemeente Zwolle erkend. Hij wordt uitgereikt aan personen, organisaties of bedrijven die zich bijzonder verdienstelijk maken op het gebied van natuur en milieu én die door hun inspanningen een grote bijdrage leveren aan het dichterbij brengen van een mens- en natuurvriendelijke samenleving.  De gemeenteraadsfractie van GroenLinks heeft uit de nominaties bepaald aan wie dit jaar de Groene Prijs toekomt.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!