Toename huiselijk geweld en probleemgezinnen

dinsdag 12 juni 2012 5 reacties

In Stadshagen is het aantal gevallen van huiselijk geweld in 2011 gestegen. Waar in 2010 nog 22 gevallen werden gemeld, zijn er vorig jaar 24 gevallen van huiselijk geweld in de nieuwbouwwijk geweest. Daarmee torent Stadshagen, dat alleen Holtenbroek met 44 gevallen boven zich ziet, bovenaan de lijst met gevallen van huiselijk geweld. Dat blijkt uit de Gebiedsscan van Zwolle van de politie IJsselland. Ook heeft Stadshagen te maken met een toestroom van probleemgezinnen van elders uit de stad die in de nieuwbouwwijk worden herplaatst.

Huiselijk geweld
Het huiselijke geweld in Stadshagen is opvallend. Alhoewel Holtenbroek het dubbele aantal zaken van huiselijk geweld heeft, is Stadshagen een opvallende tweede op de lijst met 24 zaken van huiselijk geweld.  Volgens de politie heeft dit hoge aantal te maken met het aantal jonge gezinnen in de wijk. “De bewoners zijn tweeverdieners en hebben hoge lasten. Het valt ons op dat huiselijk geweld plaatsvindt in allerlei verschillende gezinnen”. Ook zijn er in bijna alle gevallen van huiselijk geweld  kinderen aanwezig in het gezin.

Probleemgezinnen
Volgens de politie neemt het aantal probleemgezinnen in Stadshagen ook toe. In deze gezinnen spelen schulden, verslaving, opvoedingsproblematiek en psychische klachten een rol. Er worden probleemgezinnen uit andere wijken in Zwolle  herplaatst in Stadshagen, vooral in het gebied rond de Sportlaan, Winterdijkstraat, Warandestraat, Linnenweverstraat en Tiendschuurtstraat. De politie probeert bij deze gezinnen samen met hulpverlening te zoeken naar oplossingen, maar bovenal vooraf preventief problemen te voorkomen.

Lees meer over:

| | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!