Gouden Vertelpas 2012 gewonnen door Bo Bilkoç (foto’s)

Winnares Bo Bilkoç met de Gouden Vertelpas 2012

Vrijdagmiddag 15 juni was de finale plaats van de zesde vertelwedstrijd om de Gouden Vertelpas in OBS De Krullevaar. De vertelwedstrijd stond in het teken van de verhalen van de gebroeders Grimm en is gewonnen door Bo Bilkoç die het verhaal van Repelsteeltje vertolkte. Zij gaat daarmee met de Gouden Vertelpas 2012 naar huis.

School vol van Verhalen
OBS 
De Krullevaar is School vol van Verhalen. De school vindt het luisteren naar, het verzinnen van en het vertellen van verhalen erg belangrijk voor de ontwikkeling van de kinderen.

Zeven vertellers uit de groepen 6, 7 en 8 hebben voor een volle zaal hun verhaal mogen vertellen. Alle zeven meisjes hadden een sprookje van Grimm uitgezocht. Niet toevallig, omdat Zwolle in 2012 Grimm-stad is. Gwenda, Yousra, Anush, Emma, Bo, Juliette en Sascha hebben vol enthousiasme voor een ademloos publiek verteld over Hans en Grietje, Assepoester, Repelsteeltje, De Drie Talen, Vrouw Holle en De Wolf en de Zeven Geitjes.

Burgemeester
De burgemeester van Zwolle, de heer Meijer, was aanwezig bij de finale en maakte de uitslag bekend. De verdiende winnares is Bo Bilkoç met haar vertolking van Repelsteeltje. De jury was erg onder de indruk van de manier waarop zij in de rollen van Repelsteeltje en de molenaarsdochter kroop. Bo heeft de Gouden Vertelpas van de burgemeester in ontvangst genomen en onder andere ook de complete bundel met de verhalen van de Gebroeders Grimm.

Volgend jaar zal er weer een Gouden Vertelpas worden uitgereikt op OBS De Krullevaar.