SWZ start bouw 111 duurzame woningen Breecamp-Oost

donderdag 22 juli 2010

Woningbouwcorporatie SWZ en projectontwikkelaar AM zijn vorige week begonnen met de bouw van 111 duurzame koop- en huurwoningen in lage prijsklasse in het deelgebied Breecamp-Oost van Stadshagen. Van de 111 woningen die er worden gebouw, zullen 75 sociale huurwoningen, 16 sociale koopwoningen en 20 koopwoningen worden gerealiseerd. De woningen worden, net als alle andere circa 4000 woningen die in het tweede deel van Stadshagen, duurzaam gebouwd.

De woningen
De 75 sociale huurwoningen blijven onder de huurtoeslaggrens en hebben drie slaapkamers, een diepe achtertuin met een ruime berging. De 16 sociale koopwoningen liggen in de prijsklasse van circa € 155.000, waarbij € 10.000 koopsubsidie wordt verleend. Deze woningen zijn bedoeld voor mensen met een bruto gezamenlijk jaarinkomen van € 40.000 (inclusief vaste toeslagen en vakantiegeld). Op de site van SWZ (www.swz.nl) hebben zich al ruim 500 belangstelenden ingeschreven op de interesselijst. Projectontwikkelaar AM bouwt in hetzelfde plan 20 koopwoningen. Begin oktober start de verkoop van de woningen. De verhuur verloopt via de Woningzoeker.

Duurzaamheid
De Gemeente Zwolle, SWZ en AM hebben alle drie duurzaamheid en beperking van CO2 hoog in het vaandel staan. Voor de 111 woningen die nu gebouwd gaan worden betekent dat het beperken van de energie die nodig is om de woning te verwarmen. De woningen zijn daarom goed geïsoleerd. De energie die wel nodig is, wordt in Breecamp-Oost centraal op een duurzame manier opgewekt. De woningen in dit deel van Stadshagen worden aangesloten op een duurzaam systeem in plaats van een regulier gassysteem. Hierdoor komen de cv-ketels en ook de gasaansluiting (en ook geen gasleverancier) in de woningen te vervallen. Deze centrale warmteopwekking vermindert sterk de uitstoot van schadelijke gassen, zoals CO2, omdat er geen gas meer wordt verstookt.

Breecamp-Oost
Breecamp-Oost is het nieuwe deelgebied voor de verdere uitbreiding van Stadshagen, gelegen tussen het bestaande deel van Stadshagen en het open groene landschap van de Masterbroekerpolder. De nieuwe wijk zal bestaan uit vier delen: Havezate, Plantage, Broeklanden en de Oude Wetering. Deze delen worden gerealiseerd als kleine woonbuurten met verschillende type woningen, weinig hoogbouw en veel aandacht voor groen en speelgelegenheden voor kinderen.

Plattegrond Breecamp-Oost. Foto: SWZ.nl

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!