Behoefte aan horeca en meer winkels Stadshagen

maandag 25 juni 2012 5 reacties

Er is dringend behoefte aan meer winkels en horeca, blijkt uit de peiling

Er is dringend behoefte aan horeca -zoals een kroeg en uitgaansgelegenheid- en meer winkels. Dat blijkt uit een peiling onder de lezers van Stadshagennieuws.nl. De behoefte aan meer winkels (32 procent) is nipt groter dan die van meer horeca (30 procent). Ook meer recreatie trok veel stemmen. Jongerenvoorzieningen en festivals sluiten de rij. Aan de peiling deden 214 lezers mee. Uit de reacties blijkt dat met name een schoenenzaak in de wijk wordt gemist.

Meer winkels en horeca
Tweederde van de stemmen ging naar de uitbreiding van het winkelaanbod van de wijk Stadshagen. Eerder trapte de gemeente op de rem van de uitbreiding van het winkelcentrum, omdat de groei gelijkmatig met het aantal inwoners moet gaan. Toch mist men winkels blijkt uit de peiling en de reacties. Zo is er een gemist aan een schoenenwinkel en zaken waar goedkope producten worden gekocht. Ook wordt de horeca gemist. Voor een kroeg moet men al snel uitwijken naar andere delen van de stad. “De stad in is soms net te ver als ik wel zin heb om ergens naar toe te gaan”, valt in de reacties te lezen.

Jongerenvoorzieningen scoort laag
Opvallend is dat de behoefte aan jongerenvoorzieningen laag scoort, een veel besproken onderwerp binnen de wijk. Het gemis aan festivals binnen Stadshagen is uitermate klein. Voor de resultaten: zie hieronder de uitslag van de peiling.

Wat heeft Stadshagen dringend nodig?

  • Meer winkels (32%, 69 stemmen)
  • Horeca/ uitgaansgelegenheid (30%, 65 stemmen)
  • Recreactie (zwembad, speelhal, etc) (20%, 43 stemmen)
  • Jongerenvoorzieningen (14%, 30 stemmen)
  • Festivals (3%, 7 stemmen)

Aantal stemmen: 214

Laden ... Laden ...

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!