Behoefte aan horeca en meer winkels Stadshagen

maandag 25 juni 2012 5 reacties

Er is dringend behoefte aan meer winkels en horeca, blijkt uit de peiling

Er is dringend behoefte aan horeca -zoals een kroeg en uitgaansgelegenheid- en meer winkels. Dat blijkt uit een peiling onder de lezers van Stadshagennieuws.nl. De behoefte aan meer winkels (32 procent) is nipt groter dan die van meer horeca (30 procent). Ook meer recreatie trok veel stemmen. Jongerenvoorzieningen en festivals sluiten de rij. Aan de peiling deden 214 lezers mee. Uit de reacties blijkt dat met name een schoenenzaak in de wijk wordt gemist.

Meer winkels en horeca
Tweederde van de stemmen ging naar de uitbreiding van het winkelaanbod van de wijk Stadshagen. Eerder trapte de gemeente op de rem van de uitbreiding van het winkelcentrum, omdat de groei gelijkmatig met het aantal inwoners moet gaan. Toch mist men winkels blijkt uit de peiling en de reacties. Zo is er een gemist aan een schoenenwinkel en zaken waar goedkope producten worden gekocht. Ook wordt de horeca gemist. Voor een kroeg moet men al snel uitwijken naar andere delen van de stad. “De stad in is soms net te ver als ik wel zin heb om ergens naar toe te gaan”, valt in de reacties te lezen.

Jongerenvoorzieningen scoort laag
Opvallend is dat de behoefte aan jongerenvoorzieningen laag scoort, een veel besproken onderwerp binnen de wijk. Het gemis aan festivals binnen Stadshagen is uitermate klein. Voor de resultaten: zie hieronder de uitslag van de peiling.

Wat heeft Stadshagen dringend nodig?

 • Meer winkels (32%, 69 stemmen)
 • Horeca/ uitgaansgelegenheid (30%, 65 stemmen)
 • Recreactie (zwembad, speelhal, etc) (20%, 43 stemmen)
 • Jongerenvoorzieningen (14%, 30 stemmen)
 • Festivals (3%, 7 stemmen)

Aantal stemmen: 214

Laden ... Laden ...

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

5 reacties op 'Behoefte aan horeca en meer winkels Stadshagen' »

 • stadshagenaar schreef:

  Zegt ook niets zo,n peiling want ik denk dat de jongeren hier niet aanwezig zijn net al de hoog bejaarden onder ons.

 • daf schreef:

  geweldig onderzoek..200 mensen die overal vandaan komen. (-;

 • Jan schreef:

  Als ze dit onderzoek goed willen uitvoeren zullen ze een huis- aan- huis peiling moeten doen.
  Dan bereik je iedereen in stadshagen!

 • Sierd schreef:

  Stadshagenaar, ik als ouder heb wel voor de jongerenvoorziening gekozen. Dat kunnen andere ouders die steen en been klagen over deze voorzieningen ook doen, dus niet persé jongeren zelf.

 • Jan.W. Grisnich schreef:

  Stadshagen heeft behoefte aan LEUKE winkels. Niet aan filialen van winkelketens die de markt verpesten voor de LEUKE winkels. Als je dus op voorhand al bunkers bouwt waarvan de huren onbetaalbaar zijn voor die LEUKE winkels zal het winkelcentrum even voorspelbaar als saai blijven en zal iedereen in Stadshagen voor de LEUKE winkels gewoon naar het centrum blijven gaan. De afgelopen 14 jaar al tientallen enquetes ingevuld, maar er is nog nooit iets veranderd. Het is een leuke manier om mensen te laten denken dat er iets te kiezen valt. Verder niets te klagen hoor, behalve dat we als bewoners al jaren tegen een foeilelijke plaat grond aankijken met daarop een stapel containers waar een school in zit. Als je niet kunt besluiten doe dan in ieder geval iets met die grond: plant er bomen en zaai het in.

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!