Bouw duurzame huurwoningen in Breecamp-Oost gestart

vrijdag 6 juli 2012

Met het onthullen van het bouwbord heeft wethouder Erik Dannenberg, samen met vertegenwoordigers van de bouwbedrijven, het startsein gegeven voor het nieuwbouwproject Hoogh Havezathe. Het project bestaat uit 57 duurzame vrije sector huurwoningen in Breecamp-Oost. Met de bouw van Hoogh Havezathe wordt na een tijdje rust weer gebouwd aan Stadshagen II.

Wat een heerlijk geluid in #Stadshagen‬‪ #Zwolle‬: een heipaal! ‪#Bouwinvest‬ pic.twitter.com/5CcPfPQC” twitterde de wethouder toen hij aankwam op het bouwterrein. Hij was blij dat er eindelijk weer gebouwd werd aan Stadshagen II, aangezien het momenteel geen goede tijd is voor de woningmarkt en er nog maar weinig gebouwd wordt. Het project wordt gerealiseerd door Bouwinvest en de aannemer is Nikkels bouwbedrijf uit Twello. De woningen zijn bestemd voor verhuur in de vrije sector met een huurprijs tussen de 800 en duizend euro per maand. Naar verwachting wordt het project begin 2013 opgeleverd.

Duurzaam
De  57 woningen die nu gebouwd gaan worden voldoen aan alle duurzaamheidseisen van de gemeente. De woningen worden aangesloten op de biomassacentrale van BeGreen, die op dit moment in Breecamp-Oost gebouwd wordt en in september gereed is. Daarnaast zijn ze voorzien van vloerverwarming en van CO2-gestuurde mechanische ventilatie. Het glas is extra geïsoleerd. Door al deze maatregelen komt de energieprestatiecoëfficient (EPC) uit op 0,27, wat ruim 50% lager is dan de eis, te weten de EPC-grenswaarde van 0,6. De EPC bepaalt hoe zuinig een gebouw is, hoe lager zuiniger.

Lees meer over:

| | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!