Stadshagenaar: liever extra container dan ondergronds inzamelen

woensdag 11 juli 2012 36 reacties

Lezers van de website StadshagenNieuws.nl willen liever een vierde container voor plastic in hun tuin, dan dat ze met een afvalzak naar een ondergrondse container moeten lopen. Dat blijkt uit een peiling onder lezers. De gemeente wil huisafval voortaan in ondergrondse containers laten inzamelen, zodat huishoudens plastic afval kunnen verzamelen in de grijze container. Opmerkelijk genoeg kiest 53 procent liever voor de omstreden vierde container voor plastic in de tuin, in plaats van met vuilniszakken naar een verzamelpunt te moeten lopen.

Vierde container
Het plan voor de inzameling van plastic in een vierde container werd afgelopen jaar verworpen na veel protest uit de wijk Stadshagen. De wildgroei aan containers in tuinen en steegjes stuitte op veel weerstand. Maar als lezers van deze website de keuze krijgen voorgelegd tussen de omstreden vierde container en het nieuwe plan van de gemeente om huisafval ondergronds in te zamelen, kiest een grote meerderheid (53 procent) voor de vierde container in de tuin. Een kleiner deel (32 procent) vindt het prima om met de vuilniszak naar een centraal inzamelpunt te lopen. In totaal brachten 327 lezers hun stem uit.

Geen onwil in plastic-scheiding
De gemeente kan zich in ieder geval gelukkig prijzen met de wil van de lezer om wel plastic te willen inzamelen. Slechts vijftien procent geeft aan géén plastic te willen scheiden. Bekijk hieronder de resultaten van de poll.

Ondergronds inzamelen in de wijk of een vierde container in uw tuin?

  • Doe mij liever een vierde container voor plastic (53%, 173 stemmen)
  • Ik loop liever met de vuilniszak naar de ondergrondse container (32%, 104 stemmen)
  • Wat er ook komt, ik ga geen plastic scheiden (16%, 51 stemmen)

Aantal stemmen: 327

Laden ... Laden ...

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!