Wijkagent: Wat doe jij op Burendag?

woensdag 18 juli 2012 2 reacties
Wijkagent Michel Engel

Wijkagent Michel Engel

Door Michel Engel, wijkagent Stadshagen
Op 22 september 2012 viert Nederland voor de zevende keer Burendag. Voorgaande jaren was het steeds een groot nationaal feest. In 2011 deden in heel Nederland ruim 1 miljoen mensen mee! Samen ondernamen zij allerlei activiteiten die de buurt leuker maakten en hen nader tot elkaar brachten.  In 2011 werden er in Stadshagen vele activiteiten door en voor bewoners georganiseerd. Ook dit jaar is het mogelijk om een financiële vergoeding aan te vragen bij het Oranje Fonds. Wat doe jij op Burendag?

Burendag
Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en wordt ieder jaar op de 4e zaterdag in september gevierd. Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied en bevordert de samenhang tussen groepen mensen, zij doen dit met financiële hulp, contacten en ideeën.

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat ook in Stadshagen niet meer weg te denken is. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. In 2011 werden er in Stadshagen vele activiteiten door en voor bewoners georganiseerd. Jongerencentrum Level Z maakte vorig jaar bijvoorbeeld gebruik van de landelijke Burendag om kennis te maken met haar directe buren.

Als gebiedsbeheer team van de wijk Stadshagen (samenwerking tussen de gemeente Zwolle, Travers Welzijn, de verschillende woningbouwverenigingen, welzijnsorganisaties en de politie) hopen wij dat de burendag in Stadshagen ook dit jaar weer een groot succes zal worden en aanleiding is voor buurtbewoners om bij elkaar te komen.

Zelf een activiteit organiseren
Als u samen met de bewoners uit uw straat of buurt op 21, 22 of 23 september zelf een activiteit wil opzetten is het ook dit jaar weer mogelijk om een financiële vergoeding aan te vragen bij het Oranje Fonds. Let op dat de aanvraag voor 1 september binnen moet zijn. Het maximaal te verkrijgen bedrag bedraagt 500 euro.  Voor tips of ondersteuning bij de organisatie van uw activiteit, kunt u binnenlopen bij het wijkservicepunt in het Cultuurhuis aan de Werkerlaan 1 in Stadshagen.

Voor meer informatie over Burendag kijkt u op www.burendag.nl.

Michel Engel, wijkagent Stadshagen namens het GBT

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!