Vallende sterren boven Stadshagen (video)

zondag 12 augustus 2012 3 reacties

Vallende ster ‘boven’ Stadshagen, met aan de horizon een pas verdwenen zon boven Kampen.

Het weekend van elf en twaalf augustus staat (astronomisch) in het teken van de Perseïden, de vallende sterrenregen. Waar er in voorgaande jaren nog weleens moeite was om de sterrenregen te zien vanwege het bewolkte weer, was het dit weekend een prachtige gelegenheid om de vallende sterren in grote getale te zien. Een van onze redacteuren maakte een timelapse-film van de sterrenregen boven Stadshagen.

Timelapse
Een timelapse is een aaneenschakeling van veelal foto’s die versneld worden weergegeven. Daarom zijn de vallende sterren te zien als korte flitsen (goed opletten dus en zet de video daarom vooral op HD) en de langzame puntjes zijn vliegtuigen en satellieten. De video is gemaakt vanaf het fietspad tussen ’s Heerenbroek en Stadshagen en vanuit een achtertuin.

De sterrenregen is ook zondagavond nog te zien, bij helder weer vanzelfsprekend. Dus ook zelf even kijken? Ga gewoon even in de achtertuin staan, wen aan het duister en doe een wens.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!