Fitkids: Laat een beperking geen handicap zijn!

FitKids training
Bekijk ook de extra foto's onderaan het artikel!

-Advertorial-

Fysiostad biedt met Fitkids de mogelijkheid om kinderen met een ziekte of beperking deel te laten nemen aan een speciaal fitness- en oefenprogramma. De Fitkids formule is een groot succes in Stadshagen. Dankzij het programma kunnen kinderen weer meedoen en bewegen.

Fitkids is een speciaal fitness- en oefenprogramma voor kinderen van 6 tot 18 jaar met een chronische ziekte en/of beperking. In de Fitkids groepen trainen kinderen met verschillende beperkingen samen. Hierbij kan gedacht worden aan kinderen met diabetes, cystic fibrosis, reuma, astma, cerebrale parese, motorische achterstand of andere chronische aandoeningen. Fitkids is geen vervanging van fysiotherapie. Het leert het kind dat het, ondanks zijn beperking of ziekte, gewoon deel kan nemen aan diverse activiteiten en/of sporten.

Bij Fitkids wordt er getraind onder professionele begeleiding van een (kinder) fysiotherapeut. In het programma wordt gewerkt aan het stimuleren en ontwikkelen van het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid van de kinderen, zowel fysiek als mentaal. Plezier en ontspanning staan voorop. Het doel is om de kinderen weerbaarder te maken en hun zelfredzaamheid te vergroten, waardoor zij op den duur  bijvoorbeeld door kunnen stromen naar een aangepaste of reguliere sportclub/activiteit.

Wesley Mengerink
Wesley Mengerink

Eén van de deelnemers aan het woord:


Hoe heet je?
“Ik heet Wesley Mengerink.”

Hoe oud ben je?
“Ik ben 11 jaar oud.”

In welke groep zit je?
“Ik zit in groep 7 van ‘De Wingerd’.”

Waarom kom je sporten bij Fitkids?
“Ik kom sporten bij Fitkids omdat ik astma heb en omdat ik één long heb. Daar ben ik gewoon mee geboren. Ik kan niet zo hard rennen. Als ik hard moet rennen dan wordt ik snel moe en benauwd. Het is daarom moeilijk om te sporten bij een gewone sportvereniging. De kinderarts vond het een goed idee om deel te nemen aan Fitkids.”

Hoe vind je het om bij Fitkids te sporten?
“Ik vind het leuk om bij Fitkids te sporten. Dat komt door de kinderen waarmee ik sport en de spelletjes die we doen.”

Hoe lang kom je al sporten bij Fitkids?
“Ik kom nu ongeveer één jaar sporten bij Fitkids.”

Wat doe je het allerliefst bij Fitkids?
“Ik vind eigenlijk alles wat we doen wel leuk!”

De Fitkidslessen vinden plaats in het Achmea Health Center te Stadshagen waar Fysiostad gevestigd is.  Voor meer informatie over Fitkids kunt u terecht bij Martijn Polak of Josien Klarenbeek, telefoonnummer 038-4202484 of 038-4204330, of per e-mail via fitkids@fysiostad.com. Zie ook www.fitkids.nl.