Twist tussen gemeente en aannemer over Havezathenallee

dinsdag 28 augustus 2012

De gemeente Zwolle en de aannemer die de Havezathenallee van nieuw asfalt voorzag liggen overhoop over schade aan de toplaag die na de oplevering is opgetreden. Dat blijkt uit gemeentestukken. Na de oplevering liet de gemeente weten dat de weg opnieuw geasfalteerd moet worden, omdat er schade aan het wegdek is opgetreden. De aannemer wijst naar externe factoren zoals verkeer als oorzaak. De gemeente is van mening dat het asfalt van slechte kwaliteit is. Mogelijk duurt het door de twist nog even voordat de weg is gerepareerd.

Onderzoek
Door de onenigheid tussen de aannemer en de gemeente heeft Zwolle een externe partij in gehuurd die de kwaliteit van de Havezathenallee op drie plekken heeft gecontroleerd. Daaruit bleek dat de kwaliteit van het mengsel in het onderzochte deel van onvoldoende kwaliteit is. De gemeente is van mening dat de reparatie en de daaruit voorkomende kosten voor rekening van de aannemer zijn en heeft dat dit ook aan de aannemer laten weten. In een eerste reactie heeft de aannemer laten weten de aansprakelijkheid te betwisten.

Vrees voor escalatie
De gemeente vreest dat de situatie nu juridisch zal escaleren als de aannemer vasthoudt aan het betwisten van de aansprakelijkheid. Voordat er enige duidelijkheid zal zijn over de reparatie van de weg zal er mogelijk maanden aan juridisch getrouwtrek plaatsvinden. Zodra de werkzaamheden plaatsvinden zal de weg er voor een periode van 3 tot 8 dagen uit liggen. De gemeente zal het hierover intensief met de betrokkenen over hebben om zoveel mogelijk overlast te voorkomen. Overigens blijft de weg tot die tijd gewoon toegankelijk voor het verkeer.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!