Aanpak veiligheid fietsoversteek Belvederelaan-Twistvlietpad

woensdag 29 augustus 2012 10 reacties

De kruising van de Belvederelaan en het Twistvlietpad wordt door veel fietsers als onveilig aangemerkt. De automobilisten die van en naar het winkelcentrum rijden zien soms de fietsers over het hoofd of zijn zich er niet van bewust dat fietsers voorrang hebben op de kruising. De gemeente gaat daar met de start van het nieuwe schooljaar wat aan doen. Door een extra markering op twee plekken moeten de automobilisten beter gewaarschuwd worden voor de fietseroversteek. Deze markering wordt eind augustus aangebracht.

De aanpak
De gemeente werkt samen met een speciaal hiervoor samengestelde klankbordgroep aan een goede ontsluiting voor automobilisten en fietsers op de kruising. Om de veiligheid al voor het begin van het komende schooljaar te vergroten wordt nu vast een tijdelijk maatregel uitgevoerd. De verwachting is dat later dit jaar duidelijk is hoe de kruising zo efficiënt en veilig mogelijk gemaakt kan worden voor alle gebruikers.

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

10 reacties op 'Aanpak veiligheid fietsoversteek Belvederelaan-Twistvlietpad' »

 • Rvd schreef:

  Ik verbaas me naast de toch al onveilige situatie, al twee maanden, over het feit dat er nooit gesnoeid wordt! Extra markering zal weinig nut hebben als het groen niet wordt bijgehouden. Het gras staat daar hoger dan een kleuter op de fiets!!

 • rvd schreef:

  Excuses! Ik bedoelde het punt; werkerlaan, overtoom! Heb melding gedaan inmiddels!

 • gansje69 schreef:

  ach, het slaat allemaal nergens op in stadshagen, zolang ik hier woon is het al de 3e keer dat ze dat kruispunt aanpakken. hoezo geldverspilling! gooi er dan direkt stoplichten neer, als de borden bij de bushaltes ook op stroom moeten… slaat allemaal nergens meer op… triest.

 • Herman schreef:

  Nou spannend,hier bij de oversteek aan de Belvederelaan hebben ze witte strips met bobbels op de weg geplakt..niet echt effectief kwam ik achter.
  Als ze willen dat mensen opletten/afremmen zullen ze vind ik met (zoals hier boven stoplichten) of hogere strips nemen (die ze ook op de snelweg gebruiken bij afzettingen) pakken ze ook gelijk de hardrijders aan.
  want het wil hier nog al eens hard gaan.

 • HW schreef:

  En wat dacht de gemeente te doen aan de keihard rijdende brommers en scooters op het Twistvlietpad? Het is al eens behoorlijk fout gegaan, met fors letsel voor een bromfietser, maar het wachten is op het eerste dodelijke ongeluk met een kind. Is dat het waard? Dus laat het Twistvlietpad een echt fietspad worden en geen gemengd fiets-brommerpad!

 • Herman schreef:

  Ik denk dat het inderdaad wachten is op een ernstig ongeluk…helaas moet dat gebeuren om mensen wakker te schudden, dat gebeurt wel vaker.
  Maar goed hoe houd je zo’n groot pad scooter/brommer vrij dat is denk ik niet haalbaar.

 • jojo schreef:

  Wist u dat een bromfietser ook maar 30km/h mag op een fietspad bij verdubbeling dus 60km/h is deze zijn rijbewijs kwijt.

 • Blauwvinger schreef:

  @jojo,

  Erg leuk gevonden,maar een snorfietser rijd al harder en zie jij wel eens een een brommer die 30 rijd behalve op een rotonde ???

 • Blauwvinger schreef:

  By the way,

  Een brommer mag niet eens op het fietspad.

 • Jaap schreef:

  @blauwvinger:
  Je hebt helemaal gelijk, maar een bromfietser mag wel op het twistvlietpad (zie bebording aldaar).

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!