Aanpak veiligheid fietsoversteek Belvederelaan-Twistvlietpad

woensdag 29 augustus 2012 10 reacties

De kruising van de Belvederelaan en het Twistvlietpad wordt door veel fietsers als onveilig aangemerkt. De automobilisten die van en naar het winkelcentrum rijden zien soms de fietsers over het hoofd of zijn zich er niet van bewust dat fietsers voorrang hebben op de kruising. De gemeente gaat daar met de start van het nieuwe schooljaar wat aan doen. Door een extra markering op twee plekken moeten de automobilisten beter gewaarschuwd worden voor de fietseroversteek. Deze markering wordt eind augustus aangebracht.

De aanpak
De gemeente werkt samen met een speciaal hiervoor samengestelde klankbordgroep aan een goede ontsluiting voor automobilisten en fietsers op de kruising. Om de veiligheid al voor het begin van het komende schooljaar te vergroten wordt nu vast een tijdelijk maatregel uitgevoerd. De verwachting is dat later dit jaar duidelijk is hoe de kruising zo efficiënt en veilig mogelijk gemaakt kan worden voor alle gebruikers.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!