Verkeersmaatregelen blijken gevaar voor fietser

zondag 23 september 2012 6 reacties

Afgelopen weken is de gemeente bezig geweest om de veiligheid van een aantal gevaarlijke punten in de wijk Stadshagen aan te pakken. Op een paar plekken heeft dat wel een verkeersremmende werking opgeleverd, maar is er voor de fietsers een penibele situatie ontstaan. De fietsers kunnen namelijk niet rechtsom wegversmallende delen fietsen, maar moet net als het gemotoriseerd verkeer het midden kiezen. Het levert ondanks de goede bedoeling van de bedenkers gevaarlijk situaties op.

Gevaarlijke situatie
Bijvoorbeeld op de Nijenhuislaan, net voorbij de kruising met de Hofstedestraat, heeft men een wegversmalling aangebracht. Het is de vraag of hierbij rekening is gehouden met fietsers. Op het moment dat er een bus of een auto de wegversmalling wil passeren komt de fietser hier behoorlijk in de problemen.

Tevens is er een wegversmalling aangebracht op de Hofstedestraat, net voorbij de kruising met de Melenhorststraat. Hier geldt hetzelfde probleem voor de fietsers.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!