Verkeersmaatregelen blijken gevaar voor fietser

zondag 23 september 2012 6 reacties

Afgelopen weken is de gemeente bezig geweest om de veiligheid van een aantal gevaarlijke punten in de wijk Stadshagen aan te pakken. Op een paar plekken heeft dat wel een verkeersremmende werking opgeleverd, maar is er voor de fietsers een penibele situatie ontstaan. De fietsers kunnen namelijk niet rechtsom wegversmallende delen fietsen, maar moet net als het gemotoriseerd verkeer het midden kiezen. Het levert ondanks de goede bedoeling van de bedenkers gevaarlijk situaties op.

Gevaarlijke situatie
Bijvoorbeeld op de Nijenhuislaan, net voorbij de kruising met de Hofstedestraat, heeft men een wegversmalling aangebracht. Het is de vraag of hierbij rekening is gehouden met fietsers. Op het moment dat er een bus of een auto de wegversmalling wil passeren komt de fietser hier behoorlijk in de problemen.

Tevens is er een wegversmalling aangebracht op de Hofstedestraat, net voorbij de kruising met de Melenhorststraat. Hier geldt hetzelfde probleem voor de fietsers.

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

6 reacties op 'Verkeersmaatregelen blijken gevaar voor fietser' »

 • MGNL schreef:

  HAHAHA het is toch zeer lachwekkend dat er zo’n stelletje sukkels bij de gemeente Zwolle werkt die niet eens een normale verkeerssituatie kunnen bedenken voor zowel fietsers als auto’s …
  Ik weet er 1, GOOI DIE KNIP ERUIT!!!!

 • Herman schreef:

  Ja die knip er uit plus de bedenkers van dit zooitje.

 • jojo schreef:

  Leuk punt voor de ambulances en brandweer die er bijna dagelijks langs rijden. Wat een onzinnig iets wat ze gebouwd hebben in de hofstedestraat uit welk oogpunt is die bedacht wat het is een bestemmingsweg en niet een doorgaande weg dus weg ermee Gemeente Zwolle.

 • Hans G schreef:

  wat een zwak argument om ” de knip” gelijk in zijn geheel weer weg te willen hebben als er een tijdelijke snelheidsbeperkende maatregel getroffen word aan een zijde van de verkeersknip.

 • jojo schreef:

  De knip kwestie heeft hier niks mee te maken waar ik trouwens geen last van heb dus vanwaar die gefrustreerde reacties over de knip zeg .

  En waar staat het dat dit tijdelijk is alhoewel er nog gebouwd moet gaan worden in deze buurt zal het ook lekker toegankelijk zijn voor breed bouwverkeer . Wat een knooiers de beslissers van deze maatregel die alleen maar gevaarlijkere situaties oplevert dan de veiligheid te vergroten ( voor wie eigenlijk ).

 • blauwduimpje schreef:

  Van de week zijn er weer aanpassingen gedaan aan deze achterlijke verslechteringen de doorgang is een cm of 30 verbreed , het bouwverkeer kon er niet door en ging erom heen reed daar het gras kapot of ging door straatjes waar ze nu de boel kapot rijden en straks de boel weer opnieuw bestraat mag worden . Chapeau stelletje klunzen die dit bedacht hebben .

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!