Succesvolle High Tea jongeren Twistvlietpark

zondag 23 september 2012 11 reacties

Jongeren in gesprek met ouderen in het Twistvlietpar. De door Level-Z georganiseerde High Tea is geslaagd.

De High Tea voor de omwonenden van het Twistvlietpark georganiseerd door de ‘hangjongeren’ en jongerencentrum Level-Z is een groot succes. Al vanaf het begin van de High Tea op de inmiddels ‘beruchte’ hangplek van de jongeren in het Twistvlietpark lieten jongeren én omwonenden zich zien. Soms wat onwennig, maar wel met interesse voor elkaar. Al jaren woedt er in Stadshagen een discussie over hangjongeren en omwonenden, maar een dialoog is er weinig tussen de beide groepen. Zondag was die er wel.

‘Er is geen probleem met jeugd’
Genietend van een bak koffie en een gebakje zitten de ouderen en de jongeren vooral in groepjes gescheiden van elkaar. En iedere tafel voert zo zijn eigen gesprek. ‘We moeten hier niet alleen voor de koffie komen’, vertelt een oudere dame die de tafelgenoten erop wijst dat er ook een gesprek met de jongeren moet plaatsvinden. ‘Ik heb zo het vermoeden dat de echte probleemschoppers er niet bij zitten’, vertelt een ander aan de tafel, wijzend op de groep jongeren die zich wat onwennig voor de aandacht tegoed doet aan een sigaret en een bak koffie. Toch zitten deze jongeren er elke week, dus wellicht dat de ontmoeting een andere kijk heeft gegeven op de aanwezige jongeren.

Zijn er nu echt zoveel problemen met jongeren? Marcel Span, bestuurslid van wijkstichting Stadshagen Totaal vindt dat het absoluut meevalt in de wijk Stadshagen. ‘Er zijn wel enkele incidenten geweest, maar dat zijn een paar dronken jongeren geweest. Het valt echt heel erg mee met de jongeren’, zegt Span. Toekijkend op de jongeren die in gesprek met buurtgenoten zijn: ‘Dit is een hartstikke goed initiatief’.

Harde cijfers
Tijdens een discussieavond georganiseerd door de VVD bleek al eerder uit de cijfers van de politie dat er slechts enkele keren een melding was afgehandeld over overlastgevende jongeren in en nabij het winkelcentrum. Toch zeggen omwonenden al jarenlang last te hebben van jeugd die ’s nachts herrie maken en rotzooi achterlaten. Het beeld dat deze middag ontstond is echter van een totaal andere orde. Gezellige gesprekken, links en rechts een kleine discussie en enkele buurtbewoners die eindelijk de kans zien om te vertellen wat ze dwars zit.

En de jongeren: die lieten zich van hun beste kant zien. In het voorbereiden van de High Tea en de hapjes zaten vele uren werk en dat heeft de bewoners in elk geval geen nare nasmaak gegeven.

 

 

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

11 reacties op 'Succesvolle High Tea jongeren Twistvlietpark' »

 • Michel schreef:

  Hoewel wij nooit echt overlast ervaren, wil ik de jongeren een compliment geven voor het initiatief. We konden er niet heen, dus wil ik hier toch 1 vraag stellen: in het algemeen hebben jongeren kritiek op de oudere generaties op het gebied van natuur en milieu beheer. Hoe kan het dan toch dat die betrokken groene zonnepaneel generatie alles van zich af gooit op straat? Een beter milieu begint bij je zelf gaat ook hier op. ik begrijp dat ik hier generaliseer, maar heb toch de indruk dat het erger is dan in mijn jeugd. toen ik 15 ofzo was hing ik ook rond, maar gooide mijn patatbakje niet op straat…

 • Marijke schreef:

  Natuurlijk leuk dat deze groep iets organiseert.
  Maar laten ze al die troep eens opruimen.
  Elke dag kijken we uit op vuilnis: dozen, zakken blikjes, flesjes.
  Wel een feestje organiseren en te lui zijn om de boel in de vuilnisbak te gooien. Stoer hoor.
  Ieder voor zich, de ROVA voor ons allen.
  O ja, weten ze nu nog niet dat, dat er niet over het gras gereden mag worden?

 • Blauwvinger schreef:

  Tja genaratie nix leerd ook niks meer bij :(

  Ouders veel te druk met de te dure hypotheek van de 2 onder een kap af te lossen, en de 2 middenklassers die voor de deur staan.

  jeugd is lui,komt mede door ouders hoeven niks meer dus waarom wel op straat !!!

 • jojo schreef:

  Ik denk ook niet dat de echte rotzooi makers en herrieschoppers hier tussen zitten , die zijn veels te laf om te komen net zoals ze hun troep niet opruimen . Verder zie ik nogal oudere jongeren en niet de leeftijd categorie die we dagelijks zien zitten/hangen voornamelijk de 12 tot 15 jarige pubers .

 • Michel schreef:

  Nou beste mede reageerders, laten we niet te negatief zijn. De jongeren die e.e.a. op hebben gezet hebben hun best gedaan, er is nog hoop :-) Onze ouders en grootouders zeiden vroeger ook al dat die jongelui vooral lui waren etc. Opvallend wel dat iedereen van mening is dat hij/zij wel een goede opvoeder is, maar “die andere” niet. Hij die zonder zonde is…..

 • tim schreef:

  jojo ik was de enige 15 jarige die er bij was komt omdat er niet veel 12/15 jarige bij zitten in die groep

  en voor algemeen
  wij willen respect, gun ons ook de tijd die we nodig hebben.

 • jojo schreef:

  @Tim ,

  Wil je respect zul jet moeten verdienen door bijvoorbeeld je rommel op te ruimen in het park en zeg niet dat je altijd alles in de prullenbak gooit en het anderen zijn die de rommel en overlast veroorzaken.

 • frank schreef:

  Wat lees ik hier veel reacties van notoire zure mensen. Waren zij ook bij het goede initiatief van de jongeren? Of mogen wij stellen dat dit een generatie maatschappelijk teleurgestelde babyboomers is die hun gal alleen via de letteren van het internet durven te spuwen in plaats van het gesprek aan te gaan met de doelgroep die zij verachten? Over opvoeding gesproken…

 • loes schreef:

  Jammer dat zo goed iniatief weer uitmond in zo”n negatieve sfeer. Dit terwijl er maar weinig mensen zijn in stadshagen die iets voor andere organiseren. Lijkt wel of in stadshagen mensen alleen nog via een forum met elkaar durven praten. Huttendorp kon niet eens vrijwilligers krijgen. Mensen hebben geen tijd meer voor elkaar. Volgens mij is dat het echte probleem. Ik ben flink klaar met al die mensen die maar lopen te klagen maar zelf hun handen niet uitsteken in de wijk. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Er zijn ook menSen die zich wel inzetten. Misschien moeten deze eens samen om tafel gaan zitten. Ik ben erbij!

 • dirk schreef:

  Luie jeugd organiseren geen hight tea party waar veel werk in zit. Ik snap de associatie niet helemaal met deze activiteit.

 • frits schreef:

  Luie jeugd gooien afval van zich af en kan ze niks schelen dat het gedrag irritaties opwekt bij volwassenen, lof voor de tea party maar laf van de vervuilers en herrieschoppers dat ze er niet bij waren.

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!