Succesvolle High Tea jongeren Twistvlietpark

zondag 23 september 2012 11 reacties

Jongeren in gesprek met ouderen in het Twistvlietpar. De door Level-Z georganiseerde High Tea is geslaagd.

De High Tea voor de omwonenden van het Twistvlietpark georganiseerd door de ‘hangjongeren’ en jongerencentrum Level-Z is een groot succes. Al vanaf het begin van de High Tea op de inmiddels ‘beruchte’ hangplek van de jongeren in het Twistvlietpark lieten jongeren én omwonenden zich zien. Soms wat onwennig, maar wel met interesse voor elkaar. Al jaren woedt er in Stadshagen een discussie over hangjongeren en omwonenden, maar een dialoog is er weinig tussen de beide groepen. Zondag was die er wel.

‘Er is geen probleem met jeugd’
Genietend van een bak koffie en een gebakje zitten de ouderen en de jongeren vooral in groepjes gescheiden van elkaar. En iedere tafel voert zo zijn eigen gesprek. ‘We moeten hier niet alleen voor de koffie komen’, vertelt een oudere dame die de tafelgenoten erop wijst dat er ook een gesprek met de jongeren moet plaatsvinden. ‘Ik heb zo het vermoeden dat de echte probleemschoppers er niet bij zitten’, vertelt een ander aan de tafel, wijzend op de groep jongeren die zich wat onwennig voor de aandacht tegoed doet aan een sigaret en een bak koffie. Toch zitten deze jongeren er elke week, dus wellicht dat de ontmoeting een andere kijk heeft gegeven op de aanwezige jongeren.

Zijn er nu echt zoveel problemen met jongeren? Marcel Span, bestuurslid van wijkstichting Stadshagen Totaal vindt dat het absoluut meevalt in de wijk Stadshagen. ‘Er zijn wel enkele incidenten geweest, maar dat zijn een paar dronken jongeren geweest. Het valt echt heel erg mee met de jongeren’, zegt Span. Toekijkend op de jongeren die in gesprek met buurtgenoten zijn: ‘Dit is een hartstikke goed initiatief’.

Harde cijfers
Tijdens een discussieavond georganiseerd door de VVD bleek al eerder uit de cijfers van de politie dat er slechts enkele keren een melding was afgehandeld over overlastgevende jongeren in en nabij het winkelcentrum. Toch zeggen omwonenden al jarenlang last te hebben van jeugd die ’s nachts herrie maken en rotzooi achterlaten. Het beeld dat deze middag ontstond is echter van een totaal andere orde. Gezellige gesprekken, links en rechts een kleine discussie en enkele buurtbewoners die eindelijk de kans zien om te vertellen wat ze dwars zit.

En de jongeren: die lieten zich van hun beste kant zien. In het voorbereiden van de High Tea en de hapjes zaten vele uren werk en dat heeft de bewoners in elk geval geen nare nasmaak gegeven.

 

 

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!