Aanpak veiligheid fietsoversteken Werkerlaan

donderdag 4 oktober 2012 5 reacties

Fietsoversteek ter hoogte van de basisschool De Vlieger

In de nacht van 8 op 9 en 9 op 10 oktober wordt er gewerkt aan het verhogen van de fietsoversteken van de Werkerlaan. Begin augustus maakten wij op deze website al melding van de werkzaamheden aan veiligere fietsoversteken bij de Werkerlaan, maar bleef het stil qua werkzaamheden. De verhoogde oversteken komen ter hoogte  van de Overtoom – Muurmeesterstraat en ter hoogte van de Moeraszegge, waar in de buurt ook twee scholen zijn gevestigd.  Ter hoogte van de oversteek Veldbeemgras – Koperslagerstraat (busbaan) komen visuele markeringen op het wegdek, waardoor deze beter opvalt.

Groot pakket aan maatregelen
Het verhogen van deze fietsoversteken, die al lange tijd als onveilig en onoverzichtelijk worden gezien, is een onderdeel van een groter pakket aan maatregelen om de verkeersveiligheid en de bereikbaarheid van Stadshagen te verbeteren. Verkeer moet straks afremmen om de verhoogde fietsoversteek te kunnen kruisen, waardoor de veiligheid van fietsers beter is gewaarborgd.

Werkzaamheden in de nacht
De werkzaamheden vinden plaats in de nacht van 8/9 en 9/10 oktober. Ze starten om 19.00 uur en eindigen om 6.00 uur. Er is gekozen voor nachtwerk om de hinder voor het verkeer zo gering mogelijk te houden. Tijdens de werkzaamheden blijft de Werkerlaan toegankelijk. Het winkelcentrum Stadshagen en de woningen aan de Dijkgraafhof en Ingelandhof blijven bereikbaar. Er zijn verkeersregelaars aanwezig om het verkeer te leiden. Verkeer moet wel rekening houden met enig oponthoud. Bevoorradingsverkeer wordt geadviseerd gebruik te maken van de andere toegangsroute tot het winkelcentrum (Stadshagenallee – Havezathenallee – Bélvèderelaan), maar kan indien nodig ook gebruik blijven maken van de Werkerlaan.

Alternatieve route stadsbus
Stadsbus lijn 1 rijdt tijdens de werkzaamheden een alternatieve route, waardoor enkele haltes komen te vervallen. Voor actuele reisinformatie kan men kijken op www.syntusoverijssel.nl

Fietsoversteek ter hoogte van het Winkelcentrum Stadshagen

Fietsoversteek ter hoogte van het Winkelcentrum Stadshagen nabij het Achmea Health Centre

Fietsoversteek ter hoogte van de basisschool ‘De Vlieger’

Reageer op dit artikel

reacties

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

5 reacties op 'Aanpak veiligheid fietsoversteken Werkerlaan' »

 • GJ schreef:

  Dit is heel mooi,
  Nu ook nog een cursus voor de ouders “Hoe leer ik mijn kind veilig fietsen”

  Hiermee bedoel ik leer ze een hand uit te steken en vooral op rotondes
  en andere kruisingen!!

 • Mop schreef:

  Ik ben blij dat mijn vijfjarige kind, die echt niet meer achterop de fiets kan, netjes recht en stabiel fietst. Dat ze hier nog wel 2 handen aan het stuur voor nodig heeft neem ik toch nog even voor lief. En daarbij heb ik het vermoeden dat het de kinderen wel geleerd is, maar ja..Er zijn weinig kinderen die zich steevast aan de regels houden. Weinig volwassenen ook trouwens…

 • GJ schreef:

  @mop…
  Daar heb jij gelijk in.. maar laat dan tenminste de ouders de hand uitsteken laatst een klas op een rotonde leraar fietste voorop en nam geen eens de moeite om de hand uit te steken… en dat moet een voorbeeld wezen

 • oke schreef:

  Nou ik heb werkzaamheden gezien maar veel effect zal dat niet hebben. Het lijkt alleen op slecht wegdek als je over de GLOOIINGEN rijdt.
  Dit heeft geen enkel effect op het verkeer.Plaats gewoon drempels. Dit is geld over de balk.

 • blauwduimpje schreef:

  @OKE , “Dit is geld over de balk” nee hoor dat heeft sociale werkverschaffing , eerst iets aanleggen wat niet werkt daarna weer veranderen in iets wat ook niet werkt omdat iemand anders zijn ideen erop los mag laten en uiteindelijk zijn we een paar jaar verder met nog geen goede oplossing en een hoop geld kwijt . Het lijkt wel of ze aandelen hebben in de bedrijven die dit doen.

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!