Plastic afval scheiden begint nu echt

maandag 8 oktober 2012 13 reacties

In een eerste deel van de wijk Frankhuis in Stadshagen wordt deze week voor het laatst restafval ‘aan huis’ ingezameld. Inwoners hebben in de afgelopen week een brief van ROVA gekregen met daarbij een pas en uitleg voor de ondergrondse containers. Daarmee gaat het ‘omgekeerd inzamelen’ van afval voor de eerste inwoners van Stadshagen van start.

Faciliteren van afvalscheiding
Plastic verpakkingsmateriaal wordt na het invoeren van ‘omgekeerd inzamelen’ aan huis opgehaald, net als oud papier en karton en groente-, fruit-, en tuinmateriaal. Door deze grondstoffen aan huis op te halen, worden inwoners gefaciliteerd in het inzamelen van herbruikbare materialen. Op restafval, dat niet herbruikbaar is, biedt de gemeente een lagere service. Inwoners moeten dit weg brengen naar ondergrondse containers.

  

Een eerder plan van de gemeente om meer afval te scheiden, leidde in 2011 tot veel ophef op deze website en werd uiteindelijk niet uitgevoerd. Het plan was toen om een extra container voor plastic afval in te voeren, wat zou betekenen dat er bij ieder huis vier containers zouden komen te staan.

Gerelateerde berichten
Ondergrondse containers verrijzen in Stadshagen
Stadshagenaar: liever extra container dan ondergronds inzamelen
Omgekeerd inzamelen wordt “even wennen”
Gemeente gaat afval ‘omgekeerd inzamelen’
Ergernis over wildgroei aan containers
Plastic afval vanaf oktober huis-aan-huis gehaald

 

Lees meer over:

| | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!