Fietser aangereden op oversteek Twistvlietpad

dinsdag 23 oktober 2012 16 reacties

Foto: Twitter @jochem1977

Dinsdagmiddag is er op de oversteek van het Twistvlietpad over de Belvederelaan nabij het winkelcentrum in Stadshagen een fietser aangereden door een automobilist. De fietser zat volgens ooggetuigen versuft in de berm, terwijl het voorruit van de auto verbrijzeld was. Hoe gewond de fietser raakte is niet duidelijk. Recent bracht de gemeente nog extra veiligheidsmaatregelen aan om de verkeersveiligheid bij de oversteek te bevorderen.

Al langer wordt er voor de verkeersveiligheid bij het oversteekpunt gewaarschuwd. Ondanks de rode kleur van het fietspad, de haaientanden, de lichten boven het wegdek en de onlangs aangebrachte waarschuwingsstrips op het asfalt rijden automobilisten soms nog met flinke snelheid over de kruising waarbij fietsers flink in de ankers moeten om erger te voorkomen.

Ondanks de recente verbeteringen van de gemeente gaat het dan alsnog mis op het kruispunt waarbij de vraag rijst of de gemeente niet rigoreuzere maatregelen moet treffen om de kwetsbare fietser te beschermen tegen de haastige automobilist.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!