Fietser aangereden op oversteek Twistvlietpad

dinsdag 23 oktober 2012 16 reacties

Foto: Twitter @jochem1977

Dinsdagmiddag is er op de oversteek van het Twistvlietpad over de Belvederelaan nabij het winkelcentrum in Stadshagen een fietser aangereden door een automobilist. De fietser zat volgens ooggetuigen versuft in de berm, terwijl het voorruit van de auto verbrijzeld was. Hoe gewond de fietser raakte is niet duidelijk. Recent bracht de gemeente nog extra veiligheidsmaatregelen aan om de verkeersveiligheid bij de oversteek te bevorderen.

Al langer wordt er voor de verkeersveiligheid bij het oversteekpunt gewaarschuwd. Ondanks de rode kleur van het fietspad, de haaientanden, de lichten boven het wegdek en de onlangs aangebrachte waarschuwingsstrips op het asfalt rijden automobilisten soms nog met flinke snelheid over de kruising waarbij fietsers flink in de ankers moeten om erger te voorkomen.

Ondanks de recente verbeteringen van de gemeente gaat het dan alsnog mis op het kruispunt waarbij de vraag rijst of de gemeente niet rigoreuzere maatregelen moet treffen om de kwetsbare fietser te beschermen tegen de haastige automobilist.

Reageer op dit artikel

reacties

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

16 reacties op 'Fietser aangereden op oversteek Twistvlietpad' »

 • Herman schreef:

  hopelijk komt het met de fietser helemaal goed! vervelend gebeuren! maar Pfff veiligheidstrip….als of je over een steentje rijd zo voelt het, een vervelende drempel..die moeten ze maken als ze het zo ”veilig” willen maken. terwijl ik dit type kijk ik naar de politie agenten + waarschijnlijk de bestuurder en auto (Audi a3).

 • Eelco schreef:

  Natuurlijk hoop ik dat het lichamelijk letsel van de fietser mee valt!!! Maar… wat mij wel is opgevallen de laatste dagen, dat menig fietser nu ook meent voorrang te hebben bij de busovergang. Dus niet over het fietspad maar bij de bussluis. Hier zaterdag, gisteren en vanmorgen bijna een fietser onder de auto doordat deze “gewoon” oversteken (lees: doorfietsen), ondanks dat de haaietanden toch echt aan de kant van de fietser staan…
  Dus voor zowel de auto bestuurders als voor de fietsers, BLIJF ALLERT!

 • Ronald schreef:

  Als fietsers nu eens hun ARM uitsteken om richting aan te geven hoeven automobilisten niet op het laatst nog te remmen met als gevaar dat ze doorrijden

 • Herman schreef:

  mmmm dus als ik dus vanaf het twistvlietpad kom met mijn fietsje moet ik mijn hand naar voorsteken voor de automobilist die gewoon door wil gassen?;)
  Als automobilisten nou eens rustig aan doen daar bij die oversteek dan is plots remmen ook geen probleem.

 • Marie schreef:

  Ik heb t gezien vanmiddag. Die huidige ‘signalen’ werken gewoon niet, is nu nogmaals weer gebleken. Stoplichten plaatsen! Moet er eerst een dode vallen? Hoeveel is een mensenleven waard, gemeente?

 • Erik schreef:

  De gemeente Zwolle moet niet eigenwijs tegen gepubliceerd advies in blijven gaan. In dit soort gevallen moet je niet willen dat fietsers (en voetgangers) voorang moeten krijgen. Dit is een typisch geval van schijnveiligheid.

 • Di Mistro schreef:

  Bouw een fiets brug op dit punt. Hoeft niet duur te zijn. Een brug van tweede hands materialen is zo gemaakt. En volgens mij zijn er zo een man of twintig uit de wijk op te trommelen die willen helpen bij het van bouwen van een brug. Kan binnen twee gerealiseerd zijn als de materialen daar voor geleverd worden en de gemeente toestemming geeft voor dit burgerinitiatief.

  We kunnen niet wachten tot er doden vallen. Dat mag niet dat kan niet. Het is gewoon een vreselijk gevaarlijk punt.

  Wie weet een goede plek de materialen te verzamelen? Wie kan een brug tekenen? Wie heeft goed gereedschap? Wat hebben we verder nodig voor het bouwen van een fietsbrug?

  Lees het graag. Wanneer hebben we de eerste bouwvergadering? Wie kan goed een vergadering voorzitten?

  Di Mistro

 • SPZ schreef:

  @Di Mistro, ik stel voor geen brug te bouwen, maar een onneembaar obstakel op de weg om een veilige oversteek voor fietsers te waarborgen.
  Het is een klotepunt, plat gezegd, en het is pappen en nat houden tot er echt iets ernstigs gebeurd (niet dat het ongeluk wat nu dus gebeurd is niet al voldoende is, maar dat terzijde).
  Stoplichten, of een stevig stel drempels voor de oversteekplaats zouden niet misstaan. Maarja… de bus rijdt er ook, en dan zijn snelheidsminderende maatregelen over het algemeen vrij ongewenst (of het moet ten koste van de veiligheid gaan, zoals nabij het Zonnehuis).

 • marco schreef:

  Ik zeg één ding stoplichten.
  Mij zoon en dochter zijn ook al bijna aangereden.

 • Oma Zwaan schreef:

  STOPLICHTEN !!!
  Wij kijken op het kruispunt vanuit ons appartement.
  Levensgevaarlijk! Veel schoolkinderen moeten dit GEVAARLIJKE
  kruising nemen.

 • GeenIdee schreef:

  Geen verkeerslichten plaatsen, please.

  Misschien wordt het tijd om dat gebied autoluw te maken of via een andere kant het winkelgebied in te rijden.

  Wat zou het mooi zijn als dat gehele gebied rondom het winkelcentrum autoluw gemaakt wordt.

 • Herman schreef:

  Dat is dus GeenIdee, de toegang naar het winkelcentrum autoluw maken…mmmm het is geen doorgaande weg aangezien het eindigt op de parkeerplaats.
  ik blijf bij het idee van een vervelende drempel, ook al moet ik er zelf elke dag overheen omdat ik zelf boven het centrum woon.

 • Arie schreef:

  Ik heb het net niet zien gebeuren. Kwam net na de ambulance langs fietsen en dacht bij mezelf: Wanneer gaat het een keer echt goed mis. Vandaag of morgen valt daar nog een keer een dode.

  Dan plaatst de gemeente daar van die mooie plakstrippen op de weg. Yahoo, wat een veilig gevoel krijg ik hier ineens bij.

  Ik kan met de auto mijn eigen straat niet eens fatsoenlijk in als ik een boodschappenkratje in de kofferbak heb staan omdat anders mijn trekhaak tegen de grond slaat ZO ABSURD hoog/steil is de drempel.

  En fietsers beschermen ho maar. Hoe vaak ik daar zelf al niet bijna ben aangereden terwijl ik overduidelijk mijn handen uit steek………

 • Frits van z schreef:

  in een andere stad waar ik nog wel eens kom hadden ze ook zo’n situatie. Daar heeft men de weg voor automobilisten versmald zodat er maar 1 auto/bus tegelijk door kan, gelijk op een drempel om te voorkomen dat men gas gaat geven om even gauw voor die ander te zijn. Aauto luw maken van die omgeving lijkt me zeker voor de ondernemers niet prettig, en daarbij willen mensen toch boodschappen doen met de auto. Als je het afsluit voor auto verkeer verplaats je alleen het probleem naar elders in de wijk, waar de verkeersdrukte zal toenemen.

 • daf schreef:

  Op dit punt moeten auto’s gewoon voorrang hebben.
  Fietsen kunnen veel gemakkelijker tussen de auto’s langs.

  80% fietst zonder licht, wat met een beetje regen moeilijk te zien is en tegenwoordig met die electrische fietsen komen ze met een noodvaart aanzetten en rijden blind door.

  Niet alles op de auto’s afschuiven…

 • Arie schreef:

  Het is sowieso natuurlijk al een hele slechte zaak om fietsers te gebruiken om het verkeer af te remmen. Gewoon een redelijke drempel er voor zodat je genoodzaakt bent om daar als automobilist de snelheid er uit te halen en het probleem is denk ik opgelost.

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!